Gezien de drie dagen denk ik dat het rendement heel hoog was. Het heeft veel bij mij losgemaakt en eigenlijk een totaal nieuwe weg geopend over hoe leiding gegeven kan worden. Het sluit eigenlijk volledig aan op wat ik nodig had en ook de mensen met wie ik werk. Ik had eerder nooit een cursus leiging geven gevolgd, maar wel veel erover gelezen. Blijkt dat lezen niet genoeg is. Ik ben er heel enthousiast over en draag ook veel kennis uit de cursus over naar onze medewerkers. Onze organisatie wordt menselijker, plezieriger en meer ontspannen, en de kijk op alles wordt totaal anders. De trainer heeft een goed voorbeeld gegeven met haar eigen houding. Ook leek ze een goed gevoel te hebben waar iets persoonlijk essentieels verbeterd kon worden, wat ook het rendement van de cursus ten goede kwam. Het ging voornamelijk over jezelf als rol als leidinggevende. Ik verwachtte veel methodische kennis over leidinggeven, maar het ging diep en had veel psychologische, spirituele, humanitaire kanten, hoe je het wil noemen, waarmee je veel meer tot de betekenis komt waarom mensen wat doen en wat ze beweegt. Het was niet zweverig, maar juist toch heel concreet en toepasbaar. De trainer was goed te volgen, het niveau was niet te hoog, niet te laag. Voor de rest was alles goed, catering, etc. Soms wilde men wel een raam open doen, omdat we niet tevreden waren over de klimaatbeheersing, maar dat ging niet ;) De locatie was voor mij in elk geval geen probleem, omdat ik met de trein kwam naar Utrecht. Omdat het een intensieve cursus was, ook zeker op emotioneel en persoonlijk vlak, werd ook een goede band geschept met de medecursisten waardoor het voor iedereen een interessante en denk ik leuke herinnering blijft en waardoor we allen denk ik sterker of beter zijn geworden. Ik ben positief over deze surcus en voor mij is het verder lastig nu in te zien waar het nu echt verbeterd kan worden. Ik ben de eerling geweest en kan moeilijk objectief een score geven over trainingen. De tijd is ook gewoon beperkt om meer te leren, maar meer dan voldoende gezien de intenstiteit van de cursus.