Een fysieke cursus of training is altijd fijner dan online. Daarom ben ik mijn PSM1 training bij ICM gaan doen. Ik heb het heel prettig ervaren en heb er vooral veel van geleerd. Het was voor mij een goede manier om Scrum volledig te begrijpen, maar ook om te kijken of een Scrum Master rol iets voor mij is. Of je nu wel of niet Scrum Master wilt worden, kun je veel van deze training leren. Zelfs als je bedrijf al volledig werkt met Scrum, zoals bij mij. Zo leerde ik bijvoorbeeld van medecursisten hoe zij Scrum binnen hun bedrijf ervaren, hoe men Scrum voor het eerst gaan toepassen, dat Scrum niet alleen in IT wordt toegepast.
Mijn PSM1 training werd gegeven door Eppo Luppes. Mijn ervaring komt overeen met een collega die een andere trainer had. Er wordt erg rekening gehouen dat je werk hebt en iedereen een andere werkdruk ervaart. Bespreek dit met je trainer. Zo kunnen er aanpassingen worden gedaan. Eppo kon de aandacht er goed bij houdenen door over zichzelf privé te vertellen, maar ook door zijn praktijkervaring te delen. Ik merkte gelijk dat hij heel erg veel wist van Scrum. In theorie, maar ook in praktijkervaring. Zo kon hij veel voorbeelden geven uit de praktijk met de thoerie. Ook praktijkervaring van cursisten kon hij refereren naar theorie. Tijdens deze training hou je je bezig met theorie, maar wordt er ook een Scrum Game gedaan waarin je fysiek kunt leren en uitproberen hoe het is om Scrum toe te passen.
Naast de training en trainer, was de verzorging van de locatie, de lunch en de benodigdheden voor de training ook goed geregeld.
Ik raad deze training iedereen aan die meer over Scrum wil weten/leren, interesse hebben in de Scrum Master rol of begrip willen krijgen van zowel Scrum en de Scrum Master rol.