ICON

Wiets

Hypocriete uitsluitingcriteria

Geef een uitgebreidere omschrijving van je ervaring

De voorwaarden voor deelname zijn hypocriet. Er is geen man die met een condoom vrijt terwijl zijn vrouwelijke partner de anti conceptie pil gebruikt.
Of de andere eis: seksuele geheelonthouding voor je hele leven, volgens je leefstijl?
Bizar.
Dus de volle onderzoeksgroepen zitten vol met deze religieuze en principiële geheelonthouders enz. Het is om alle risico uit te sluiten op schade aan de ongeboren vrucht- dus mag je niet zwanger kunnen worden of zwanger maken. En de volgende voorwaarde is dat je enkel seksueel actief bent met iemand van je eigen geslacht. Of je dan ondertussen met inseminatie bezig bent maakt niet uit. Die staat er nog niet bij als uitsluitingsgrond.
Je kunt gewoon liegen, je zal wel moeten, en dan kun je meedoen aan een onderzoek.
Echt, ik heb als single geen sex, al een paar jaar niet en ben het ook niet van plan.

Wat zou je bij je volgende deelname bij ICON graag anders willen zien?

Minder hypocrisie. Kom op, niet alle mensen voldoen aan de voorwaarden, dat kan niet.

Reactie ICON:

Beste Wiets, vervelend om te lezen dat je een slechte ervaring hebt gehad. Er worden (gelukkig) strenge regels gehanteerd bij deelname aan een geneesmiddelenonderzoek. Deze regels worden deels bepaald door de opdrachtgevers waarmee we samenwerken en zijn er om de veiligheid voor de deelnemers te waarborgen. We kunnen natuurlijk niet helemaal nagaan of iemand zich aan de regels houdt. Maar zoals je zelf al aangeeft zijn wij verplicht om er alles aan te doen om de kans op een zwangerschap tijdens een deelname te voorkomen. Hiervoor dien je als deelnemer ook te tekenen. Er wordt dus van de deelnemers verwacht dat ze zich aan deze voorwaarden houden. De voorwaarden omtrent anticonceptie kunnen overigens per onderzoek verschillen. Ik hoop dat ik je met deze toelichting voldoende heb geïnformeerd en dat je onze voorwaarde niet als hypocriet ziet. Mocht je nog vragen hebben, dan horen/lezen wij dit graag! Groet, Zahra van ICON.

Score voor ICON: 1/5
Zou je het anderen aanraden om deel te nemen aan een geneesmiddelenonderzoek bij ICON? Ja