Doen jullie aan screening?
Uw ervaring
ik ben nu een aantal maanden lid en begin ontevreden te worden over het niveau/gedrag van de kandidaten. De eerste kwam op een dag gewoon niet meer en had een flauw verhaal over een studentenreis en kwijtgeraakte mobiel (hij wist het huis te vinden dus had ook gewoon even kunnen langs fietsen).
De tweede kandidaat vroeg bij het eerste tel.gesprekje al om de kosten buiten jullie organisatie om te laten lopen.
De derde kandidaat was hopeloos lastig qua communiceren. Geen antwoorden en moeilijk afspraken mee te maken.
De vierde kandidaat heeft andere plannen gemaakt nadat ze hier zou gaan starten en appt na een heel gezellige kennismaking en afgesproken werkdagen en -uren, dat het niet doorgaat vanwege persoonlijke omstandigheden.
Mijn vraag is dus nu: doen jullie aan een vorm van screening? Vinden jullie mijn ervaringen OK?
Reactie Ik zoek Huishoudelijke Hulp:
Bedankt voor uw review, wij betreuren dat u zo'n vervelende ervaring heeft met de voorgestelde kandidaten. Wij doen namelijk ons best om betrouwbare hulpen voor te stellen, helaas zijn wij beperkt in het screenen omdat wij geen werkgever zijn van de kandidaten die wij voorstellen. Wij zijn hierdoor grotendeels afhankelijk van de informatie die de hulpen zelf verstrekken. Daarnaast kunnen wij alleen actie ondernemen als opdrachtgevers bij ons aangeven dat de hulpen niet voldoen of de gemaakte afspraken niet nakomen. Wij zullen als dit ons ter gehore komt altijd passende maatregelen treffen tegen deze kandidaten. Wij vinden het overigens erg jammer dat u dit probleem niet persoonlijk aan ons gemeld heeft maar dit doet via deze review. Indien u nog steeds ontreveden bent kunt u altijd contact met ons opnemen, wij kijken dan graag naar een passende oplossing voor dit probleem.