Islamitischekleding is de eerste webshop waar ik naar abayaat kijk
Ik koop al iets van tien jaar bij islamitischekleding. Daarom wil ik graag een review schrijven van mijn totale ervaring.
Sterke punten:
1. Duidelijke foto's waarbij de gezichten niet zichtbaar zijn.
2. Ruim assortiment van verschillende modellen abayaat, keuze genoeg!
3. Voor mij is absolute pluspunt dat alle abayaat in verschillende lengtematen verkrijgbaar zijn. Islamitischekleding was dan ook de eerste Nederlandse webshop waar ik terecht kon voor abayaat in mijn lengtemaat (ik ben 1.76), het is ook zo'n beetje de enige Nederlandse webshop waar ik regelmatig kijk wat er nieuw is.
4. Over het algemeen duidelijke productinformatie, al mis ik bij sommige producten materiaal(samenstelling). Over het algemeen koop ik alleen als ik weet welke materialen gebruikt zijn.
5. Mooie en overzichtelijke website.
6. Enorme groei. Ik herinner me de eerste webshop nog waar sommige kleding buiten bij een boom gefotografeerd is. Islamitischekleding is zo enorm gegroeid sindsdien, ik word als moslima heel blij van islamitische ondernemers die een halal onderneming hebben en die zo groeien. Allaahoemma baarik.
7. Meer oog voor verschillende materialen. Ben superblij met de linnen/katoen collectie. Zet dat door! Ik zou graag meer natuurlijke stoffen zien. Ik houd wel weer van viscose, maar zou liever een milieuvriendelijker versie zien zoals tencell.
8. Netjes verpakt.
9. Leuke kortingsacties zo nu en dan.
10. Innovatieve producten en ontwerpen, er wordt steeds weer geexperimenteerd.
11. Goede prijs-kwaliteit verhouding. Soms zie ik mensen over prijzen klagen, maar je krijgt waarvoor je betaalt. Je kunt natuurlijk voor een paar tientjes een abaya kopen van goedkope polyester (wat gewoon plastic is) die na een paar keer wassen er niet uit ziet, maar bij islamitischekleding is de kwaliteit nu eenmaal wat hoger. Ik vind de prijzen daarom zeker te verantwoorden en betaal graag meer voor kwaliteit die lange tijd mee gaat. Ik kan me daarom niet vinden in de klachten dat het te duur is, ik vind sommige producten zelfs goedkoop gezien de kwaliteit.
Ik ben dus heel positief maar heb wel een paar verbeterpuntjes:
1. Ik kocht de duurste linnen abaya in het wit. Alhoewel er stond in de productomschrijving dat die NIET DOORSCHEEN, blijkt dat dus wel het geval. Ik schrok toen ik een foto van mezelf terugzag waar je een duidelijk silhouette zag, ondanks dat ik er een slipdress (van ander merk) onder had. Ook kromp de stof en kwam er na twee keer wassen een gat in de zak (er zat niets in de zakken, noch niets scherps in de wasmachine). Ik zou dan liever zien dat er bij zo'n jurk al een slipdress geleverd wordt, of dat erbij staat dat je er een slipdress bij moet kopen (eventueel met een kleine korting). Ik begrijp ook niet waarom de jurk zo kromp in de was terwijl ik dezelfde jurk ook in een andere kleur heb en die niet krimpt. Ik vind het geen probleem meer neer te leggen voor iets wat het waard is, maar vond deze witte jurk de prijs niet waard helaas. Zoals gezegd heb ik dezelfde abaya in de bruine kleur, die is helemaal top.
2. Een tijd geleden had ik een abaya gekocht die best prijzig was (abaya maleekah royale), een dag of twee na aankoop was die in de aanbieding voor (als ik het goed herinnner) 20 euro goedkoper, dat scheelt toch aardig wat. Ik vroeg toen of ik misschien toch de kortingsprijs mocht, en dat mocht niet. Dat vind ik wel echt jammer, aangezien ik voor duizenden uitgegeven heb aan islamitischekleding over de jaren, vaak reclame voor ze gemaakt heb in facebookgroepen etc en vaste klant ben. Ik ben zelf ook ondernemer en ben in zo'n geval coulanter. Je voorkomt ermee retouren. En door wel coulant te zijn en waardering voor een vaste klant te uiten, houdt de klant een positiever gevoel over.
3. Ik heb een paar kleuren van de full instant hijaab xxl gekocht, ik vind het een leuk idee en een goede afwisseling voor een khimaar omdat het dezelfde soort bedekking is. Maar helaas zijn ze toch wat lastig goed om te doen. Ik heb daardoor gehad dat buiten mijn haar deels zichtbaar werd omdat de hidjaab op een bepaalde manier verschoof en ik het niet goed kon krijgen. En ook was het een beetje doorzichtig. Ik heb die hidjaabs weg moeten gooien.
4. Nog 1 verbeterpuntje: alhoewel de XL maat voor mij qua lengte perfect is, zijn de mouwen ALTIJD (bij elke abaya die ik ooit gekocht heb) net iets te kort. Bij mijn weten heb ik niet heel lange armen. Zou fijn zijn als de mouwen van de XL abayaat iets langer konden.