Kundige juristen met hun hart op de juiste plek.
Uw beoordeling
Ongeacht uw leeftijd: ontslag is en blijft een pijnlijke gebeurtenis. Dankzij de vakkundigheid en prettige opstelling van het Juridisch Centrum heeft deze pijnlijke gebeurtenis mij de nodige levenslessen geleerd en kan ik trots terugkijken op het proces en de uitkomst ervan.
Ik wijd graag uit.
Paniekerig belde ik met het Jur Centrum, in de eerste instantie voor advies. Het verbaasde mij dat hier geen kosten aan verbonden waren. Ik kreeg advies en tips met betrekking tot de vraag hoe de werkgever in kwestie, te benaderen. Ik mocht zelfs een e-mail richting mijn werkgever aan mevrouw Bootsman voorleggen ter controle. Ook hier waren geen kosten aan verbonden!
Van mijn ex-werkgever kreeg ik vervolgens een zeer vijandige reactie en werd de situatie plotseling zeer naar. Ik wist niet wat ik moest doen en ik had totaal geen kennis omtrent mijn rechtspositie in de situatie. Ik belde vervolgens weer met het Jur centrum en kreeg de heer Joris (achternaam ben ik helaas vergeten) aan de telefoon en gaf aan dat ik mij verloren voelde. Joris stond mij op een zeer fijne wijze te woord en vertelde dat hij mijn zaak met mevrouw Bootsman zou bespreken om mij vervolgens later op de dag door haar terug te laten bellen.
Dertig minuten later werd ik teruggebeld door mevr. Bootsman en samen bespraken wij vervolgens een plan van aanpak. Beter gezegd: mevr. Bootsman informeerde mij over haar plan van aanpak, gaf aan wat zij van mij nodig had aan informatie, gaf uitgebreid antwoord op al mijn vragen en is meteen aan de slag gegaan met het schrijven van een voorstel voor mijn ex-werkgever.
Ik hoefde zelf niet meer te communiceren met de werkgever omtrent mijn ontslag, dat nam mevr. Bootsman geheel uit mijn handen. Al met al is mijn zaak binnen vier dagen opgelost en kan ik zeggen dat ik met een positief gevoel terugkijk op mijn ontslag.
Ik wil graag de voor mij belangrijkste aspecten van de dienstverlening van het Jur centrum aanhalen:
- Een vriendelijke en zakelijke opstelling in de communicatie richting de cliënt.
- Ik werd continu op de hoogte gehouden over de stand van zaken.
- Indien ik belde met een vervolgvraag of gewoon uit ongeduld, werd dat niet als vervelend ervaren.
- Ik merkte iedere keer weer dat de juristen bij het Jur Centrum echt, maar dan ook echt weten waar ze het over hebben. Dit zijn gewoonweg experts.
- De juristen hebben ruimschoots ervaring met alle aspecten rondom ontslag en gaan een stevig gesprek met de werkgever in kwestie niet uit de weg.
- Ik kreeg continu advies over hoe ik mij diende te gedragen richting de werkgever. Dit heeft mij absoluut staande gehouden.
- Iedere vervolgstap in het proces werd met mij besproken.
- Ik heb een paar keer willen opgeven. Dat liet mevr. Bootsman gelukkig niet toe!
- De nazorg was fantastisch. Mij werd goed uitgelegd hoe om te gaan met mijn ontslag richting het UWV en een eventuele nieuwe werkgever.
Kortom: Bel hen op, leg de situatie uit en kalmeer. Wees eerlijk en open en volg alle instructies van de jurist op. U bent sterker dan u denkt. Dat weet het Juridisch Centrum al, nu u nog.