Niet echt een positieve reactie, omdat ik wat heb besteld. Waaronder een solar kabel en daarbij behorende mc4 connectors. Helaas sluiten deze connectors NIET af op de solar kabel.
Dus dan krijg je roest voerming in je connectors, omdat er water en vocht bij kan.
Reageren op mijn reactie die ik via jullie site heb gestuurd.
Reactie Kabel24.nl:
Goedendag,
Bedankt voor het beoordelen van Kabel24.
Wat vervelend om te horen dat je de connector net niet helemaal sluitend krijgt. Deze connector is de standaard connector voor zowel 6mm2 als 4mm2 en omdat beide maten in dezelfde connector passen kan er iets ruimte over blijven bij de 4mm2.
Gelukkig is dit overigens geen probleem. Solarkabels bestaan uit aluminium en kunnen dus niet roesten. Er kan wel aluminium corrosie ontstaan, maar ook dat is geen probleem voor de werking of veiligheid.
Door aluminium corrosie ontstaat een oxidefilm; ook wel bekend als aluminiumoxide. Aluminiumoxide zorgt voor een dunne, harde beschermlaag op aluminium die geen zuurstof of andere corroderende bestanddelen uit de lucht doorlaat. Hierdoor vertraagt verdere aluminium corrosie.
Mochten wij je nog ergens mee van dienst kunnen zijn, dan horen wij het graag en helpen wij je verder.
Yuri van Kabel24