In 2023 hebben we als VVE bestuur aan Keurhuis Nederland de opdracht gegeven onze MJOP te vernieuwe en aan te vullen met een Maatwerkadvies Duurzaamheid. In febr. 2024 komt de bouwkundige, in maart de duurzaamheidsadviseur. Daarna duurt het weken voordat er iets wordt opgeleverd. Maar de facturen zijn al wel gestuurd. In april ontvangen we dan na aandringen het DMJOP. Na bestudering blijken tal van zaken te ontbreken. Als we als bestuur in mei zelf een rondje langs het gebouw doen, blijkt de buitengevel er veel slechter aan toe te zijn dan uit het MJOP blijkt. We sturen vragen naar Keurhuis. Lopen nog eens door het rapport en merken op dat er fouten zijn gemaakt in de afmetingen, aantallen en dat bepaalde constateringen aan het gebouw helemaal niet zijn opgenomen.
Als we dit op een rijtje zetten en aanvullen met foto's krijgen we een aangepaste versie terug met hierin verwerkt een deel van onze informatie en foto's. Voor een toelichting op de aanpassingen mogen we dan nog een keer 580,- excl. btw neertellen. Welke aanpassingen ze hebben doorgevoerd wordt niet toegelicht. Op vragen wordt niet ingegaan. Wat we nu hebben ontvangen aan MJOP geeft absoluut geen vertrouwen. Het geeft niet volledig weer hoe ons gebouw er werkelijk aan toe is. En op basis hiervan kunnen we dus waarschijnlijk niet goed inschatten wat dit voor de toekomst en onze liquiditeitsplanning betekent.
Je merkt duidelijk de ‘uurtje-factuurtje’ - inslag van Keurhuis als commerciële partij. Het heeft er alle schijn van dat de inspecteur een (te) beperkt urenbudget had, waardoor zijn inspectie de nauwkeurigheid mist die bij een 0-meting nu juist zo belangrijk is. De verdere afhandeling door medewerkers van het kantoor van Keurhuis na vragen per mail is onder de maat. Heb nu het gevoel dat we genegeerd worden. Factuur betaald, dossier gesloten en tot ziens.
Raad ik KeurhuisNederland aan voor uw nieuwe DMJOP? Nee, op dit moment zeker niet. Maar misschien trekken ze bij en lossen ze het probleem met ons op. Dan zullen we daarna een betere review schrijven.