Ik stuurde Kish vooraf een foto van mijn horloge. Kish hierop een accu, welke volgens Kish juist zou zijn voor het model Tom Tom Spark. Na montage door een juwelier van accu van Kish, geeft de accu in het TomTom account een ‘vol’ geladen status weer, terwijl op het scherm van het horloge het balkje telkens op en neer blijft gaan, welke betekent dat hij nog steeds aan het laden is en niet vol is. Ook niet na een aantal uren laden, het balkje blijft op en neer gaan. De juwelier heeft de batterij van Kish op mijn verzoek weer gedemonteerd en heeft de originele oorspronkelijke TomTom accu weer gemonteerd, hierop geen problemen als bovengenoemde. Uitdrukkelijk wil ik vermelden, dat de juwelier geen zakelijk belang heeft of heeft gehad bij deze kwestie, hij heeft het uit service voor mij verricht en geen enkele vergoeding ontvangen en ook niet aan mij gevraagd.
Kish accu was niet compatibel voor mijn horloge en niet goed functionerend, daarom heb ik ook logischer wijze verzocht om ook de retour portokosten van 1,92 euro te voldoen aan mij, zeker niet onredelijk om dat aan mij te vergoeden, mij betrof immers geen enkel verwijt.
Dit is voor mij beslist een principe kwestie. Kish is in gebreke gebleven om de portokosten van retour zenden te crediteren en dus onsportief blijft om de portokosten van 1,92 euro niet alsnog te gaan vergoeden, daarom heb ik van deze kwestie noodzakelijkerwijs een review geplaatst.
Ik vind tot zover het heel onredelijk van het bedrijf Kish.
Ik kan Kish beslist niet aanbevelen, ik zou als ik u was geen aankoop bij Kish doen, dat voorkomt teleurstelling en frustratie, een gewaarschuwd mens telt voor twee.