Na uitgebreid telefonisch en digitaal overleg een definitieve offerte ontvangen voor plaatsing van een multi-split airco, waarmee ik content was.
Drie maanden later, een paar dagen voor de installatiedatum, werd ik gebeld dat ze vergeten waren om de reiskosten op de definitieve offerte te zetten en dat die nog even in rekening gebracht zou gaan worden. Omdat het om een aanzienlijk bedrag ging (€378,- en dat mogelijk 2x als men het in één dag niet zou redden) kon ik daar niet mee akkoord gaan.
In eerste instantie verschuilde Klimate zich achter hun leveringsvoorwaarden, maar in tweede instantie, na een intern overleg en uit eigen beweging, kwamen ze daarop terug. Klimate gaf aan dat het hun fout was en dat zij die reiskosten daarom niet in rekening zouden brengen.
Gelukkig is Klimate dus een bedrijf, dat een fout erkend. Dit is zeer te waarderen.
Omdat er echter wat tijd overheen was gegaan, ben ik wel met een andere leverancier in zee gegaan. Hadden ze sneller gereageerd, dan had ik hun zeker het aircosysteem laten plaatsen, temeer omdat het vooroverleg tot aan de definitive offerte en de laatste contacten zo aangenaam verliepen. Ondanks alles kan ik Klimate aanbevelen.
Klimate erkend wanneer zij een fout hebben gemaakt en zullen dat herstellen.
a.} Sneller reageren.
b.} Persoonlijk contact in de vorm van een vertegenwoordiger op locatie.
c.} Kom op locatie met bestelbus om de apparatuur te showen hoe het eruit ziet en te laten beluisteren wat voor geluid het maakt.