In januari een webinar gevolgd van Libero waardoor ik erg enthousiast raakte over hun werkwijze. Uiteindelijk besloten via hun een huis aan te kopen. Contact met Libero verloopt soepel en snel. Ze zijn vrijwel altijd bereikbaar en hebben snel een antwoord en helpen je graag verder. Als je eenmaal besluit om met hun in zee te gaan echter, gaat het allemaal erg snel. Je moet vooraf een soort wensenprofiel invullen zodat ze namens jou kunnen onderhandelen. Echter, pas veel later blijkt dat ze enkel onderhandelen over een prijs, nergens anders over. Dus als er in jouw situatie nog wat andere zaken een rol spelen, worden die niet meegenomen in de onderhandelingen en is ook onduidelijk wat je daarmee moet doen. De illusie wordt echter door het wensenprofiel wel gewekt, dat je kunt aangeven waarover nog meer moet worden onderhandeld. Hierover wordt je vooraf dus niet goed geïnformeerd. Wel wordt je tijdens de onderhandelingen goed op de hoogte gehouden, vrijwel elke dag krijg je een update met de stand van zaken. Echter, wij hadden wel iets uitgebreidere terugkoppeling verwacht. Maar het enige wat je krijgt is "eerste bod is gedaan", "we staan nu hier", "kan nog wel wat af" etc. Maar verdere informatie is erg summier. Dat viel ons tegen, omdat we meer hadden verwacht. Snelheid is geboden is het antwoord dan vaak. En dat snappen we wel, maar moet vooraf (naar onze mening) beter duidelijk gemaakt worden. Al met al zijn we wel erg blij met het eindresultaat. Naar onze mening heeft Libero meer van de vraagprijs kunnen afhalen dan dat wij zelf hadden kunnen doen. Ze zijn erg transparant in de prijsopbouw van hun diensten en naar onze mening bieden ze een goede prijs voor hun diensten (no cure, no pay!). Voor starters op de woningmarkt, met weinig tot geen ervaring, zeker een aanrader. Maar laat je wel erg goed informeren, want niet alles maken ze even goed duidelijk vooraf. Daardoor raak je gaandeweg het traject soms in de war, of ontstaan wat zorgen.
Pro's:
goede prijs
goed bereikbaar, bijna altijd
snel
goed eindresultaat (in ons geval)
Con's:
informeren vooraf niet overal even goed over, veel wordt pas later duidelijker - vaak doordat je zelf informeert.
Reactie liberoaankoop.nl:
Fijn dat je de tijd hebt genomen om zo'n uitgebreide review te plaatsen. Wat we graag nog wel even willen aangeven is het feit dat we je wensen (het wensenprofiel zoals je het noemt) al heel snel bij de verkopende makelaar vermelden. We houden de grootste focus op de prijs, maar de verkopende makelaar is vrijwel altijd op de hoogte van je wensen en eisen. Dus zonder er te veel aandacht aan te besteden wordt het zeker wel meegenomen.