Achteraf zeer onpersoonlijk. Alle communicatie ging per mail, soms hele lappen tekst met uitleg, meerdere keren per dag. Vaak zaaide dit alleen maar verwarring. Even bellen om opheldering (wij zijn leken) werd niet op prijs gesteld, wel paar keer geprobeerd. Niet prettig. Ook de factuur is achteraf best hoog. Die vaste 665,00 euro bestaat uit een taxatierapport (doorgaans rond de 400-450 euro) en een meeloopkeuring. De meeloopkeuring is dus 250,00 euro! Dat is heel erg veel, aangezien het slechts een meeloopkeuring (van hooguit 100 euro) is en je geen bouwkundig rapport krijgt. Vaak is het ook beter om een uitgebreidere keuring te doen ivm bijv. NHG. Daar komen wij nu achter. Daar had Libero ons in moeten adviseren. Weten wij veel. Ook was de keuring een aanfluiting. De bouwkundige heeft erg veel niet gezien. Zo wisten wij dat een aantal ramen lek waren, en nu nadat we de sleutel hebben, blijkt dat ongeveer alle ramen lek zijn. Tijdens de keuring zijn de ramen wel degelijk ter sprake gekomen, met het verzoek er even goed naar te kijken, maar hij heeft ze dus niet of nauwelijks geïnspecteerd, blijkt nu. Dit was wel een onderhandelingspunt geweest! 4 ramen of 7 scheelt enorm. Ook heeft hij geen enkel raam of deur gecontroleerd op sluitingen of lamellen opgetrokken, gordijnen geopend e.d. Bij de keuring van ons 'oude' huis zagen we hoe een goede keuring in zijn werk gaat. Jammer hoor. Als we dit hadden geweten van tevoren waren we niet met Libero in zee gegaan. We zijn er ook van overtuigd dat willekeurige andere aankoopmakelaar net zoveel van de prijs had afgekregen. Heel veel moeite is er namelijk niet gedaan. En zeer onpersoonlijk. Even snel een akkoordje maken met de verkopende partij, geld voor flutkeuring in je zak steken en het geld is weer verdiend. Zo is het achteraf allemaal op ons over gekomen. We hebben lange tijd gewacht met een recensie, maar nu we de sleutel hebben en de factuur betaald is, doen we het toch, niet zo'n beste helaas.