Remco

Ik heb onlangs contact gehad met Libero Aankoop. Het appartement wat ik op het oog had was onderdeel van een coƶperatieve flatexploitatievereniging.

Bij het eerste telefoongesprek met de makelaar kreeg ik het advies om minimaal 20k boven de vraagprijs te bieden, oa gezien de huidige marktomstandigheden.

Toen ik de makelaar vroeg of in zijn advies rekening gehouden was met het feit dat het hierbij gaat om lidmaatschapsrecht, wat was aangegeven in de Funda advertentie, gaf hij aan dat hij niet wist wat dit betekende en dit nog niet eerder was tegengekomen.

Naar mijn idee heeft dit zeker invloed, aangezien kopers alleen door middel van een pandlening uit een parapluhypotheek de aankoop van het appartement kunnen financieren en kan er geen hypotheekrecht op gevestigd worden. Misschien is dit niet het geval en heeft het geen invloed op de hoogte van biedingen, maar van een aankoopadviseur verwacht ik wel dat mij duidelijk uit gelegd kan worden of ik hierin gelijk of ongelijk heb. Tijdens het gesprek had ik eerder het gevoel uitleg te geven dan te krijgen.

Ik vind dat hierdoor een zeer belangrijk detail gemist werd, waardoor ik het advies niet als betrouwbaar en niet als goed onderbouwd kon beschouwen.

Reactie liberoaankoop.nl:

Hoi Remco,
Wat jammer dat je ons advies als onbetrouwbaar hebt ervaren, dat lijkt me niet helemaal de juiste bewoording. Echter vinden we het niet minder vervelend dat we jou niet zo goed konden helpen. Na wat onderzoek bleek dat onze makelaar gelijk had in het feit dat de situatie geen invloed had op de bieding en daarom blijven we bij ons advies.
We wensen je veel succes bij het doen van een woningaankoop!

Score voor liberoaankoop.nl: 1/5
Zou je Libero aankoop aanbevelen? Nee