LOI

M.G.H. Kramer

HBO Rechten - Sociaal Juridische Dienstverlening

Ervaringen LOI

In 2017 begonnen aan de opleiding Hbo Rechten - Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD). Vakinhoud was prima op orde, het online Leerportaal werkte goed en vakken konden netjes via een geboekt examen worden afgesloten. So far, so good.

Dat alles veranderde vrij snel toen ik in mijn afstudeerfase terecht kwam. Bij iedere onderwijsinstelling op Hbo-niveau in Nederland is de gemiddelde cursusduur van de scriptie 6 tot 7 maanden. De LOI presteert het om mij al 9 maanden aan het lijntje te houden. Ben ik dan zo slecht in het schrijven van een scriptie? Nee, dat valt (hoop ik) wel mee. Het grote probleem zit hem in de absurd lange doorlooptijden van producten en de totale onbereikbaarheid van de LOI. Het nakijken van een Plan van Aanpak kan zo maar eens 6 weken duren (meerdere keren meegemaakt). Nu zit ik alweer 5 weken te wachten op mijn concept-eindverslag. Detail: de LOI stelt zelf als maximale doorlooptijd 4 weken! Als ik morgen voor de afstudeerzitting op zou mogen, zou ik oprecht mijn scriptie zelf weer door moeten gaan lezen, simpelweg omdat ik niet alles meer weet door de enorme periodes van afwachten en niks doen tussen nakijkmomenten door.

Ach, zult u denken, dan belt u toch even en lost u dat op. Gedaan. Meerdere malen. Beloften van de klantenservice zijn bij de LOI niks waard. "Ik mail u deze week nog terug", vertelde men. Is niet gebeurd. "U krijgt echt deze week nog feedback", is ook niet gebeurd. Men kan "de betreffende afdeling" ook nooit bereiken, dus de personen die er eigenlijk een potje van maken krijg je niet te spreken.

Vanmorgen daarom maar weer de zovéélste klacht ingediend tegen de LOI. Als dit nog langer zo doorgaat ga ik KASSA inschakelen, want ik ben écht niet van plan om dadelijk de deadline van mijn premaster in november te missen. Zeker niet nadat ik zo hard heb gewerkt, en de LOI het keer op keer af laat weten.

Reactie LOI:

Beste M.G.H. Kramer,
Ik kan je frustratie goed begrijpen als je langere periodes moet wachten op een beoordeling van je conceptversie van je afstudeerscriptie. Ik zal je klacht uitzetten bij de desbetreffende afdeling en vragen of zij dit proces kunnen versnellen. U zal per mail op de hoogte worden gehouden. Mocht je vragen hebben en/of opmerkingen kan je mij altijd mailen via Webcare@loi.nl.
Ian, LOI Webcare.

Score voor LOI: 0.5/5