Duits voor beginners
Ervaringen LOI
Ik snap eerlijk gezegd niet hoe LOI een gerespecteerde naam kan zijn, eerlijk gezegd.
Ik doe nu een cursus Duits om het naar boven te halen wat ik op de Havo heb gehad. Helaas word ik keer op keer teleurgesteld.
1: Ik kreeg het verkeerde pakket binnen. Dit was 2x hoofdstuk 10 t/m 19 en 1x 20 t/m 28 (exacte cijfers kloppen niet, maar is een goede schatting). Ik heb toen vervolgens DRIE maanden er constant achteraan gemoeten om hoofdstukken 1 t/m 9 te krijgen. Vanaf hoofdstuk 10 beginnen was voor mij geen optie, omdat ik te lang geen Duits had gehad. Daarnaast wilden zij ook geen geld retourneren omdat ik akkoord was gegaan met de overeenkomst. Echter kwamen zij hun contract niet na door 3 maanden te laat te zijn met hun bezorging. Pas toen ik begon te drijgen dit hogerop te nemen werd ik pas serieus genomen.
2. Tijdens de opleiding is het moeilijk om in contact te komen met iemand. De antwoorden die ik uiteindelijk krijg zijn goed, echter moet ik meestal 10 dagen wachten voordat een vraag over mijn studie beantwoord wordt. In die tijd heb ik het dan al zelf opgelost om bij verscheidene kennissen en vrienden aan te kloppen die goed zijn in Duits. Dit gebeurt me helaas vaak, waardoor ik het hele vragen stellen bij LOI maar heb opgegeven.
3. De kennistrainer. Oh jeetje dit is echt een verschrikkelijk stukje "techniek". Het is niet zo zeer de vaardigheid van je Duits trainen, maar meer herinneren achter welke zin je wel of niet een "." (punt achter een zin) moet typen om het antwoord goedgekeurd te krijgen. Dit klinkt raar maar het programma kijkt of je het goed hebt door letterlijk elk teken op de juiste volgorde te bekijken. Heb jij het niet 100% zoals het modelantwoord is, dan wordt dit afgekeurd. Misschien snap je waarom de incosistentie van de punctuatie, die je niet kan inschatten bij de kennistrainer, een enorm probleem is en hopeloos frustrerend.
Uiteindelijk leer je Duits want de lesstof verder is prima, maar je moet er zelf meer voor doen dan je lief is. Ik zou echt aanraden een andere onderwijsinstelling te vinden want dit was een waardeloze ervaring.