Nog veel verbetering nodig
Ervaringen LOI
In 2022 een opleiding gevolgd. Nadat ik deze succesvol had afgerond, heb ik behoorlijk vaak contact op moeten om mijn diploma/certificaat per post te ontvangen.
Er zaten fouten in de lesstof en in de eindopdracht. Voordeel was dat je een cijfer kreeg voor de inleveropdracht met feedback. Dan wist je hoe goed je zat.
Ondanks de fouten en dat je zelf overal achteraan moest, toch gekozen voor een tweede opleiding, nadat het STAP-budget was toegekend. Bij de opleiding stond niets over lesstof in een andere taal. Toen ik het studieboek kreeg en wilde starten, stond er een heel ander boek in online omgeving. Contact opgenomen en ik moest wachten met starten want het boek was waarschijnlijk veranderd. Van Nederland naar een totaal ander Engels boek. Dit was al een enorme tegenvaller. Dit boek werd redelijk snel verzonden. Door een sterfgeval in het gezin en gezondheidsproblemen, ben ik veel later echt gestart met de opleiding. Na het inleveren van de eerste inleveropdracht kreeg ik geen cijfer, alleen een akkoord en weinig feedback. Bij de tweede opdracht ook nauwelijks feedback.
Dit maakte de eindopdracht lastig. Uiteindelijk de eindopdracht verzonden en binnen 1,5 dag een reactie. Geslaagd. Omdat ik graag leer van mijn fouten, heb ik een mail gestuurd met de vraag of ze mij konden aangeven wat er fout was gegaan. Reactie gekregen, ok kon aan de punten zien op welk onderdelen ik minder goed had gescoord, maar dan nog weet ik niet wat er precies niet goed is. En er werd verder geen feedback gegeven over opdrachten in de online omgeving, ook niet door de docenten. Ik moest dat zelf maar inschatten. Hoe kan ik leren van mijn fouten als ik geen feedback krijg?
Reactie LOI:
Beste Angelique,
Hartelijk dank voor je review en feedback, dit waarderen wij zeer. Het klopt dat de student alleen feedback krijgt bij niet verplichte opdrachten en begrijpelijk dat dat je soms in het "ongewisse" kan laten, daarom adviseren wij de student om zoveel mogelijk vragen te stellen aan de docent, zodat de student goed is voorbereid op de eindopdracht/toets/examen.
Moet vriendelijke groet,
Sandra, Webcare LOI