Ik ben eerder toevallig p de site van Moose Färg terecht gekomen, maar mijn interesse was meteen gewekt: buitenverf die ook gebruikt wordt in "het verre Noorden". Dat moet wel een goed product zijn om de barre winters te trotseren. Daarbij kwam nog het gebruiksgemak: ruw schuren, verf aanbrengen en achteraf nooit meer opschuren. Wij hebben onmiddellijk Moose F besteld voor ons meer dan 30-jarig tuinhuis (maar nog te goed voor de sloop).
Het resultaat is veel mooier dan met de donkere beits. Ik heb het ganse tuinhuis wel "kaal" geschuurd met een bandschuurmachine. Een intensieve bezigheid, die kracht en behendigheid vraagt, maar mat schuren gaf te veel kleurverschil tussen de plaatsen met een restje verf en de plaatsen waar de verf er makkelijk afbladderde.
Er waren wel twee lagen nodig, en ik denk om volgend jaar nog een derde laag aan te brengen, want niet alle plaatsen zijn volledig gedekt (alleen van kortbij te zien). Het is echter nog te vroeg om een eindoordeel te vellen over deze verf. Binnen 4 à 5 jaar zullen we pas weten of alle eigenschappen aangehaald op de website ook in te praktijk standhouden. Wij duimen alleszins voor Moose F, en hopen voor jaren plezier te hebben aan ons "Skandinavis" tuinhuisje.
Verassend snel geleverd, alle info was aanwezig op de gebruiksaanwijzing. Een 10 op 10.
Enig minpuntje: er stond nergens vermeld op de website hoe de levering ging gebeuren, en hoe ik deze kon traceren via een website.