Na lange tijd getwijfeld te hebben toch besloten de schaar in mijn lange lokken te laten zetten. Ik wilde graag een lange lob laten knippen en besloot toch weer naar de akademie te gaan omdat ze hier vaak goed luisteren en vooral de tijd nemen voor een knipbeurt. Ik heb samen met mijn vriend een afspraak gemaakt voor diezelfde dag nog. Toen we er aankwamen bleek het erg druk te zijn en werd ons gevraagd nog even plaats te nemen. Ik mocht binnen 15 min. plaats nemen in de stoel maar mijn vriend heeft in totaal bijna 40 min. moeten wachten voor er iemand voor hem kwam. Ik heb aan de hand van foto's goed en duidelijk uitgelegd wat ik graag wilde. Ik heb haar duidelijk gemaakt dat ik de bob op 1 lengte geknipt wilde hebben, en dat de voorkant ietsje langer mocht zijn dan de achterkant. Ik wilde er slechts een enkel laagje in zodat hij wat speelser zou vallen maar beslist geen korte lagen. Zij adviseerde mij dit meerdere malen toch te doen en ik heb haar toen aangewezen hoe kort het hooguit mocht, en dit was dus maar iets korter dan de totale lengte van de bob. Ook wilde ik dat er niets met mijn pony/lok gedaan werd, slechts dat hij netjes aangesloten mocht worden. Ook hebben we op droog (en iets wat krullend haar) de lengte afgesproken die het moest worden. Na het wassen begon het spannende moment, de schaar ging erin. Ze vroeg mij waar ze hem erin moest zetten, 'deze lengte'? Naar mijn idee was dit veeeel te kort gezien het nu nat en stijl was en ik toevallig weet dat nat haar altijd iets langer is dan droog haar. Ik zei haar de schaar dus meerdere cm's te laten zakken waarop zij zei prima, dan kan er zo altijd nog wat af. Toen alles op een lengte genikpt was vond ik het er al super leuk uit zien en was blij met mijn beslissing. Helaas ging ze toen nogal enthousiast te werk met de lagen. En deze zijn dus vele malen korter geknipt dan ik wilde en had afgesproken. Het was al geknipt en ik zei haar dat ik dat dus niet wilde maar nee hoor, volgens haar zou hij zo veel beter vallen. Gezien er al plukken kort geknipt waren heb ik het maar gelijk laten knippen maar dit was dus juist absoluut niet wat ik wilde. Vervolgens zij ik haar mijn oorspronkelijke rechte pony iets uit te dunnen zodat hij mooi aan zou sluiten. Ik wilde dus enkel wat van de pony afgeknipt maar vervolgens ging ze plots helemaal langs de voorkant naar beneden snijden. (Een soort "Rachel" coupe. Ik wilde juist lange plukken aan de voorkant, niet daar ook laagjes in. Ik ben dus absoluut niet blij met het uiteindelijke resultaat. Wanneer ik er veel aandacht aan besteeds krijg ik het een beetje zoals ik wilde en ik hoop dat de lagen snel groeien zodat het nu wel op een lengte geknipt kan worden. Mijn vriend werd ook zeer slecht geknipt. De zijkant waren korter geschoren dan bovenop zijn hoofd maar het eieland wat hij overeind zet met gel was totaal ongelijk geknipt. De achterkant was langer dan de voorkant ipv andersom waardoor ik zijn haar zelf nog bij heb moeten knippen voor we op vakantie gingen zodat het er niet totaal verpest uitzag. Ik had voornamelijk goede ervaringen bij de andere kappersakademie aan de mariniers weg maar deze was ronduit slecht.