De terugkoppeling en informatie over de inschrijving
Ik heb geleerd wat ik wilde leren
Wat ik goed vond aan de training is dat er uitleg werd gegeven over hoe het boek te lezen en hoe belangrijk het is de definities te raadplegen bij het lezen van een bepaling. Ook vond ik het goed dat werd uitgelegd hoe de norm zich verhoudt tot andere normen en dat de norm voortkomt uit een generieke IEC norm maar dat het landen is toegestaan een eigen interpretatie van die generieke norm vast te stellen. In Nederland de NEN1010. Verder zijn door de cursusleider enkele bepalingen aangehaald waar hij zelf bedenkingen bij had (meerdere verschillende stroomketens in dezelfde buis) of uitlegde hoe enkele bepalingen zijn gebruikt (misbruikt) om onder een algemeen geaccepteerde en verwachte aansluitwijze uit te kunnen komen (i.c. het niet aarden van metalen lichtmasten, waarbij het gezonde verstand zegt dat je die wel zou moeten aarden). Uiteraard is slechts aan enkele aspecten aandacht besteed, maar dat kan niet anders voor een eendaagse training. Ik denk wel dat het tempo voor een aantal deelnemers vrij hoog lag en dat er soms een beetje van de hak-op-de-tak lijkt te worden gesprongen helpt dan ook niet. Al met al vond ik het een interessante cursusdag.