NTI-nl

Praktijk workshops
Mentor
Studie-materialen

Student begonnen in 2016, 23 jaar, Veenendaal

De opleiding is goed te doen en de stof erg interessant. Voor sommige tentamens moet je veel leren. De hoeveelheid stof maakt het tentamen pittig maar het is wel redelijk gezien het aantal studiepunten

De voorbereiding in de lessen voor de tentamens kan beter dit ligt meestal niet aan de docenten. Naar mijn mening mag NTI de docenten beter informeren.

Een plus van de voltijd is dat alle praktijkdagen ingepland zijn. Dit is namelijk bij de deeltijd niet goed geregeld. Verder heb je als voltijdstudent meer mogelijkheden om hulp te vragen als je ergens tegen aan loopt.

Verder vind ik het een groot nadeel je moet betalen voor herkansingen dit maakt de opleiding duur. Als voltijd student heb je wel het voordeel dat als je alle lessen bijwoont en je binnen 4 weken je tentamen maakt of opdracht inlevert je de 1e herkansing gratis krijgt. Als je genoeg tijd (ongeveer 24 uur ) neemt om elke week te studeren en je goed kan leren is het mogelijk om alles in 1 keer te halen.

Verder zie ik op de website staan van de NTI dat ze goedkoper zijn dan de reguliere hogescholen daar ben ik het niet mee eens. Het wettelijk collegegeld is namelijk €2006 (voor 2017-2018) Het klopt dat je bij regulieren scholen zelf moet betalen voor je boeken maar daar tegenover staat dat bij reguliere hogescholen het Inclusief examengeld is. Bij NTI komt daarvoor nog €900 extra erbij de extra kosten voor eventuele herkansingen niet meegerekend. Hiervoor is het wel mogelijk om extra collegeldkrediet te krijgen van DUO.

Score voor NTI-nl: 4/5
Beveel je NTI aan? Ja