Dit is mijn eerste studie sinds 12 jaar en ik heb gekozen voor thuisstudie omdat ik geen tijd heb voor stage en school omdat ik ook minimaal 3 dagen per week moet werken ivm mijn inkomen.
Ik vind dat de NTI soms eeg onduidelijk is in informatie. Dan zou het een en ander op fronter (intranet) moeten staan maar dat hele fronter is zó groot dat het gewoon één groot doolhof is!
Ik heb mijn examen voor rekenen afgemeld omdat ik vond dat ik de stof niet voldoende beheerste. Dit kost me bij een volgende aanmelding €75. Pas veel later hoorde ik bij toeval van een mentor dat je voor rekenen geen slagingsplicht hebt. Ik had dus die toets gewoon kunnen gaan maken, ookal zou ik een onvoldoende hebben gehaald, ik zou dan toch geslaagd zijn voor rekenen. Aan mij dan de keuze om dit te wíllen of niet. Maar dat is nooit duidelijk verteld, ook niet toen ik mijn examen telefonisch annuleerde... beetje jammer.
De mentoren zijn volgens mij allemaal wel aardig en meewerkend, al heb ik het idee dat je aan de één meer hebt dan aan een ander die alleen de hoognodige info geeft. Één keer gehad daf een mentor echt de tijd nam om mijn vragen te beantwoorden en ook echt goede uitleg gaf. Heel fijn. Het scheelt al dat je tegenwoordig kunt whatsappen met de mentoren. Dit maakt het lijntje een stuk korter!
Zet huidige studenten ook over naar de vervanger van Fronter of maak de belangrijke informatie makkelijker zichtbaar ipv verschillende dingen overal verspreid.
Zorg dat studenten beter op de hoogte zijn van bijvoorbeeld de slagingsplicht van rekenen!
Denk mee met studenten die vastlopen met de inhoud van een stage-opdracht. Niet alles is zwart/wit en sommige opdrachten kunnen niet exact zoals ze beschreven staan omdat sommige bedrijven anders werken oid.
Reactie NTI-nl:
Beste Student,
Hartelijk dank voor de ontvangen feedback.
De mentoren staan uiteraard altijd voor je klaar. Sinds wij de door jou genoemde Whatsapp functie hebben is dit lijntje inderdaad nog korter geworden.
Fronter is inderdaad voor de meeste nieuwe studies niet meer in gebruik. Hier hebben wij een super mooie, nieuwe online leeromgeving voor. Huidige studenten kunnen wij helaas niet meer omzetten (hangt samen met jouw studie).
Wij nemen je feedback zeer serieus en gaan hier ook zeker mee aan de slag. Wij proberen onszelf natuurlijk altijd te verbeteren (niet alleen de student leert!).
NTI