Mijn ervaring is over het algemeen wel goed. Vind alleen het reizen voor examens naar Leiden wel een probleem als je uit het oosten komt. Ik heb 3 uur reistijd, moet al vroeg weg en 3 uur reizen en dan nog een examen doen merk dat dit voor mij een opgave is. Zal mooi zijn als de examens wat centraler georganiseerd kunnen worden in Nederland.
Verder vind ik het wel lastig om alles zelf te moeten uitvinden en overal zelf achteraan te moeten gaan. Moet wel zeggen dat het contact met de mentoren erg prettig verloopt.
Contact met de mentoren. Heb vooral app contact gehad en mijn ervaring is dat ik snel antwoord krijg op mijn vragen en dat ik goed wordt geholpen. Verder contact met de heer Geel stagebegeleider NTI verloopt ook erg prettig krijg vaak dezelfde dag antwoord op mijn vragen.
Contact via de mail verloopt traag. App contact verloopt sneller. Leiden ligt niet centraal in Nederland waardoor ik erg veel reistijd kwijt ben.
Engels examen directiesecretaresse is erg moeilijk om aan het begin van de opleiding op dit niveau te komen. De meeste studenten zijn al een tijd van school af en hebben de tijd nodig om weer in het leerproces te kunnen komen. Dit examen moet worden behaald aan het begin van de opleiding en vraagt toch wel enig Engels niveau. Voor de eerste PVB van de stage moet dit behaald zijn. Terwijl ik niet duidelijk heb waarom dit relevant is voor de eerste PVB. Dit examen vergt langere leertijd om dit niveau te kunnen behalen. Ik had hier graag wat meer tijd voor gehad. Mijn basis Engels is goed maar zal nog wel moeten trekken om een beter niveau te krijgen. Helaas moet ik nu voor de vierde keer dit examen opnieuw gaan doen., wat niet alleen veel tijd en energie kost maar ook extra kosten met zich meebrengt. Tevens kom ik in de knoop met mijn stage omdat ik hierdoor mijn proeve niet kan doen. En ik vind het jammer dat bij drie keer zakken er geen andere mogelijkheid kan worden geboden om dit examen te kunnen behalen. Alle andere vakken verlopen goed alleen op Engels blijf ik hangen. En om dit examen nu voor de vierde keer te moeten doen merk ik dat de zenuwen en tijdsdruk meer en meer een rol gaan spelen wat helaas niet mee werkt aan het ontspannen kunnen maken van dit examen. De studieboeken voor Engels sluiten niet aan voor niveau Engels directiesecretaresse. Onderwerpen voor Engels directiesecretaresse, bv duurzame energie en zonnepanelen sluit niet aan op het vakgebied waardoor het examen extra wordt bemoeilijkt.