Niet zo mijn ding om negatief te zijn, maar studeren bij NTI raad ik niemand aan. Ik zou het zelfs sterk afraden.
In de informatie die ze je toesturen staat letterlijk dat je begeleiding krijgt van een mentor. Dat is niet waar. Er zitten een groep mentoren die je oppervlakkige vragen kunnen beantwoorden, alleen als je zelf contact opneemt zullen ze je te woord staan. Dus niks begeleiding! Tevens heb je geen vast aanspreekpunt, wat zeer frustrerend is bij wat lastigere problemen (die heb ik helaas gehad ivm technische online leeromgeving problemen). Wat een ellende. Half (!) jaar mee bezig geweest en ze zijn allemaal alleraardigst, maar het hele systeem werkt niet, je moet elke keer alles opnieuw uitleggen, want ze kennen jou en het probleem niet. Zo zijn er vele mensen met hetzelfde bezig en gebeurt er niks.
Ook geen enkel contact met docenten, je mag een vraag op een forum stellen, maar vervolgens kan je daar dan weer achteraan bellen, omdat ze niet reageren. Als je een beoordeling terug krijgt, is het commentaar vaak zeer globaal (bijv. 'je bronvermelding in de tekst komt nog niet helemaal goed uit de verf' HE?! Kun je dus weinig mee. Oftewel: je betaalt mijns inziens voor een diploma, de rest mag je helemaal zelf uitzoeken. Ook is er laatst de middag vóór een praktijkdag deze dag afgezegd: hierdoor heb ik zeer veel kosten moeten maken en dat moet je ook maar uitzoeken. Klacht over ingediend en dan krijg je te horen dat het overmacht is en dat ze niks vergoeden. Schandalig.
Zie boven.
Een vaste mentor, die je kent en die je soms (hoeft echt niet vaak!) even belt of mailt over hoe het gaat.
Er zou een mogelijkheid tot makkelijker contact met de docent moeten zijn.
Reactie NTI-nl:
Hartelijk dank voor je beoordeling en jammer om te horen dat je niet tevreden bent over het studeren bij NTI. We hopen dat je per direct verbetering gaat zien en je uiteindelijk nog tevreden kunt terugkijken op jouw studie bij NTI.
Vriendelijke groet,
NTI