Ik had mij bij het NTI ingeschreven voor de cursus "Juridische vaardigheden". Wat een unieke ervaring!
Ik begin met te mopperen dat het zo lang duurt voordat ik een pakket ontvang. Maar dat is niet terecht, want NTI vertelt mij dat er een grote storing is geweest bij PostNL. Bij navraag blijkt dat PostNL van niets weet, maar ja, ook daar gaat wel eens iets mis in de interne communicatie.
Brandend van verlangen en nieuwsgierigheid open ik het lesboek om alvast een voorproefje te krijgen van wat mij te wachten staat. Het wordt een heerlijke verrassing. Zo kom ik al op de eerste bladzijde het woord 'casuïstiek' tegen. Dus zonder grondige kennis van de Nederlandse taal kom je niet ver. Een briljante vondst van het NTI, want het dwingt mij bijna om mij direct ook in te schrijven voor de cursus Nederlands!
Snel naar de online leeromgeving. Hoewel: laat ik nou toch nergens mijn wachtwoord kunnen vinden. Alle mails van het NTI dubbel gecontroleerd, maar nee hoor, niks. Dus bel ik met het NTI. En de door de cursuscoördinator aangeboden oplossing is geniaal: gewoon proberen in te loggen, aangeven dat je je wachtwoord kwijt bent, zelf een nieuw wachtwoord bedenken en voilà: ik was online.
Een sublieme ervaring ondervind ik bij het bestuderen van het online cursusmateriaal. Ik voel al snel een kreet van blijdschap opborrelen. De interactie tussen de online-aanwijzingen en het leerboek blijkt van een weldoordachte subtiliteit. De uitgekiende teksten zijn buitengewoon verhelderend.
Ik geniet van de uitgebreide aanwijzing "Lees Hoofdstuk 1 uit het boek." Meer staat er niet. En meer heb ik ook niet nodig om direct aan het bestuderen ervan te beginnen.
Het tweede deel van de aanwijzingen bevat eveneens een strak-geformuleerde opdracht: "Oefen met de vragen uit hoofdstuk 1".
Ik wil natuurlijk weten of ik de opdrachten correct heb uitgevoerd. De antwoorden zijn online beschikbaar en bestaan grotendeels uit letterlijke citaten uit diverse wetboeken. Dat moet toch een bewonderenswaardige inspanning zijn geweest.
Als ik voor de zekerheid de wervende tekst op de website van het NTI nog eens doorneem, lees ik dat "je op de online leeromgeving alle belangrijke informatie vindt om aan de slag te gaan met jouw studie". En laat dat nog waar zijn ook!
Uiteraard voel ik mij uitverkoren dat ik voor zo weinig geld mag genieten van een cursus met zoveel kwaliteit waaraan door zoveel mensen zoveel aandacht, inzet en zorg is gegeven.
Het NTI zou zich moeten schamen. Voor ruim 250 euro krijg ik een leerboek dat niet meer zal kosten dan veertig euro, plus de online antwoorden op de vragen in dat boek. Het is geen oplichting, maar het riekt er wel naar .....
reclame
gewoon een kwalitatieve cursus aanbieden