NTI-nl

Praktijk workshops
Mentor
Studie-materialen

Anna, 24 jaar, Den Haag

Ik heb gekozen voor afstandsonderwijs en daar is mijn ervaring dus op gebaseerd. Wanneer je een tekst goed/snel begrijpt na het lezen is het niveau van de opleiding en het studieprogramma goed te doen. De studieboeken zijn al aan de dunne kant en bestaan ook uit plaatjes en een redelijk groot lettertype dus al met al stelt de leerstof qua hoeveelheid niet veel voor maar is de kwaliteit hiervan wel goed. Echter wat mij persoonlijk erg stoort is de feedback bij opdrachten van sommige docenten. Het is totaal misleidend en geeft geen goed beeld van wat je foutief hebt genoteerd c.q. wat zij verbeterd/anders willen zien. Maar de meerderheid van de docenten doet dit juist uitstekend en zij zorgen ervoor dat je echt gaat uitpluizen wat je fout genoteerd hebt zodat je de stof goed gaat begrijpen. Zoals NTI aangeeft op de website: “Bij een groot aantal NTI-opleidingen maken startdagen, praktijkdagen, praktijktrainingen, workshops, examentrainingen en/of stage deel uit van de opleidingen.” Alleen zijn de examentrainingen (geen ETCS maar wel van belang voor je tentamens) bij HBO Rechten, na meer dan 7 maanden de studie te volgen, niet te boeken. De praktijkdagen die wel beschikbaar zijn (90% ongeveer) zijn leerzaam en ook gezellig vanwege het samenkomen van studenten en contact met de praktijkdocent. Maar de overige 10% is ook wederom 7 maanden lang niet “op voorraad” en dus niet te boeken. Hierdoor wacht je jammerlijk erg lang voordat je de ECTS kunt behalen want er wordt geen alternatief aangeboden. Dit laatste is zowel door mij als veel medestudenten aangekaart bij het NTI. Al met al dus een beduidend meer positieve dan negatieve ervaring want de docenten hebben echt erg veel kennis van de leerstof en het is fijn om daarvan te profiteren!

Score voor NTI-nl: 4/5
Beveel je NTI aan? Ja