Hele slechte klachtenafhandeling
Vorig jaar november meindl wandelschoenen gekocht. Deze enkele maanden gedragen. Toen ik ze begin vorige maand een aantal keer aan had merkte ik dat ze lekte. Teruggegaan naar de winkel daar ik de schoenen net een jaar had en slechts enkele maanden 2x per Week 2 a 3 uur had gedragen. Schoenen werden opgestuurd naar de fabriek in de woorden van de verkopers te spreken om te kijken of ze inderdaad lek zijn. Zouden ze lek zijn dan zou ik een nieuw paar krijgen. Na 2,5 week met verbazing het mailtje gelezen wat ik van ze ontving. De schoenen lekken inderdaad maar dit valt niet onder de garantie want er zit slijtage op de voor voet van de schoen. Mijn verbazing uitgesproken in de een mail terug en aangegeven dat het mij niet de bedoeling lijkt dat schoenen van 170 euro zo snel "slijtage " vertonen. Hierop kreeg ik een afhoudend antwoord dat ik maar langs moest komen om mijn schoenen te halen en dat er dan verder besproken zou worden hoe en wat. Vandaag langs geweest conclusie als volgt voor 85 euro kan ik een nieuw paar kopen. Op mijn vraag wat ik daar aan heb daar ik op hun advies deze schoenen heb gekocht en ik dan weer over enkele maanden terug kan omdat ik weer lekkage aan mijn schoenen heb werd nonchalant gereageerd. Ja dat weet ik ook niet. Eerst was het verhaal dat dit nooit gebeurd vervolgens was het verhaal dat de Gore- Tex wel vaker een breuk krijgt binnen in waardoor de schoen gaat lekken . De verkoper verschuild zich achter het oordeel van de fabriek. Op mijn opmerking dat ik schoenen bij hun heb gekocht met hun adviezen en garantie en niet bij de meindl fabriek werd niet gereageerd. Ook op mijn vraag om inzage in de voorwaarden te krijgen om te zien waar dan staat dat een breukje in het Gore-Tex en dat soort dingen niet onder de garantie valt kreeg ik geen reactie behalve een ontwijkend antwoord dat deze voorwaarden er eigenlijk niet zijn. Kort gezegd ze geven garantie maar ze geven geen garantie op iets wat vaker schijnt te gebeuren maar hebben dit nergens schriftelijk of mondeling gemeld. Garantie op waterdichte schoenen maar schijnbaar niet op het waterdicht zijn ( de Gore-TEX zorgt er overigens voor dat de schoen waterdicht is) Al met al schoenen van 170 euro waar ik na een paar maanden dragen niets meer aan heb. Een winkel met een service van niks. Ik kocht daar vroeger van alles maar ga voortaan wel ergens anders heen
Reactie Outdoorxl.nl:
Geachte mevrouw de Rade,
Bedankt voor uw feedback. We betreuren dat u zich niet kan vinden in ons standpunt in deze garantie afhandeling. Wij hebben met deze garantie aanvraag het volledige aftersales traject afgehandeld en experts van de leverancier hebben uw schoenen grondig bekeken. Het coulance aanbod van 50% korting op een paar nieuwe schoenen staat wat ons betreft in verhouding tot de staat van de schoenen en de gebruikersslijtage welke is geconstateerd. U blijft natuurlijk van harte welkom om hier alsnog gebruik van te maken.
Eeske Roos