Jan Bakker

Nadat dit voorjaar in het ziekenhuis in Heerenveen de diagnose prostaatkanker werd gesteld heb ik snel het besluit gemaakt om de prostaat operatief te laten verwijderen. En op grond van de werkelijk jarenlange ervaring met de "Da Vinci Robot" operatie techniek in Gronau is mijn keus gevallen op Gronau. En niet in de laatste plaats omdat de uitvoerende artsen jaarlijks 300 en meer operaties uitvoeren. Gezamenlijk 1500 operaties per jaar. De chirurg wordt tijdens de ingreep bijgestaan door een patholoog anatoom die de snijranden mee-beoordeeld en bemonsterd. Dit alles bij elkaar maakte de keuze voor mij eenvoudig. Opereren in Gronau dus.

Al bij het eerste verzoek op de website om informatie omtrent de vergoeding door de verzekeraar is binnen enkele minuten telefonisch contact met mij opgenomen. Dit was door mevrouw Valentina Kultysheva die mij helder informeert en mij ook direct de benodigde formulieren toezond. Mevrouw Kultysheva heeft de aanmelding en opname tot in de perfectie uitgevoerd. Zij doet wat zij beloofd, een topper!
Op de dag van de opname wordt je op indrukwekkende begeleid door de benodigde vragenformulieren heen en de afspraken/ gesprekken met artsen en anesthesisten. De installatie op de kamer en de uitleg over de komende operatie en de zorg daarop volgend was zeer kompleet en plezierig. Dit alles voelde bijna alsof je op een vakantieoord aankwam.
De verpleging in Gronau is ook van een bijzonder hoog niveau, vanaf de eerste momenten van voorbereiding op de operatie en de daarop volgende zorg wordt een gevoel gegeven dat jij je in de spreekwoordelijke "goede handen bevind", echt fenomenaal.
De ingreep wordt vroegtijdig (nemende weken voor de ingreep) met je besproken in een zogenaamd 'In-Take-gesprek' met de behandelend medicus, in mijn geval door Dr. C. Wagner.
In dit gesprek werd uiterst helder besproken wat de aard en omvang van de ingreep behelst en hoe het vervolg na de operatie er uit ziet.
Op de ochtend van de ingreep bezocht Dr. Wagner mij nog en wenste me sterkte. Na de ingreep kwam Dr. Wagner dagelijks aan mijn bed en besprak de voortgang met mij. Tegelijkertijd werden nieren en omgeving gescand! Dr. Christian Wagner is uiterst ervaren op het gebied van de robot geassisteerde chirurgie, spreekt uitstekend Nederlands en beschikt over een breed en diep gevoel voor humor.
En over het spreekwoordelijke "in goede handen zijn" gesproken durf ik te zeggen dat die van Dr. Christian Wagner de beste zijn!

Dank aan alle medewerkers voor jullie onvoorwaardelijke inzet.

Score voor Prostate Center Europe: 5/5
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja
Afgenomen dienst: