Jongst leden een klassieke oma fiets langs gebracht (Fongers anno 1922). Om een band te vervangen. Deze 'grote' ingreep nam meer dan 1 week in beslag. Naar eigen zegge 1 dag voor de reparatie en 1 week voor het bestellen van de betreffende onderdelen (for sure). Waarschijnlijk gewoon vergeten te bellen en later met de smoes dat de onderdelen nog besteld moeten worden.
Ten eerste hadden zij er een zwarte band (zonder dit overlegd te hebben) teruggeplaatst op de fiets omdat die toch maar een oude fiets is.
Om vervolgens een fiets terug te krijgen waarbij er iets heel erg rinkelt wat het daarvoor zeker niet deed (ja het is een oude fiets en er rammelt wel eens wat maar ik ken de fiets van binnen en van buiten en dat was voor de reparatie echt niet zo!)
Ik was terug geweest om te vragen of hij er naar wilde kijken en hij heeft er een stukje op gefietst om vervolgens te zeggen dat ik het me verbeelde en het toch maar een oude fiets was.
Voor de reparatie was de fiets, op de band na, in goede staat. Helaas was dat na de reparatie niet het geval. De band was gemaakt. Maar de voorremmen functioneerde niet meer en de stabiliteit was totaal uit de fiets verdwenen.
Kortom een fietsenmaker die zijn vak niet meer verstaat. Erg jammer!! Deze mensen nemen het vak in ieder geval niet serieus en je wordt er ook niet met respect behandeld.
Klant vriendelijkheid en professionaliteit
Kennis van fietsen
Reactie Rijwiel Cash en Carry:
Geachte mevrouw,
Als eerst wil ik u graag bedanken voor uw bericht. Ook bij ons is elke ontevreden klant er een te veel en we nemen uw klacht dan ook erg serieus en willen graag een oplossing voor u vinden.
U geeft aan uw fiets in een slechtere staat teruggekregen te hebben dan van vóór de reparatie, nadat u de fiets al eens geretourneerd had. De eerste keer dat u terugkwam zijn er door een van onze monteurs geen merkbare beschadigingen of mankementen geconstateerd die er eerst niet waren. Een dergelijke test is echter een momentopname er derhalve kan het zijn dat er iets over het hoofd gezien is. Wij willen u daarom graag vragen om met uw fiets langs te komen zodat we er nogmaals even goed naar kunnen kijken en het probleem op kunnen lossen.
Wat betreft de duur van de reparatie en de reparatie zelf. Over het algemeen worden bij reparaties standaard buitenbanden gebruikt (per type fiets verschillend) tenzij anders wordt vermeld door de klant. Dit is de reden dat er gekozen was voor een zwarte (standaard) buitenband. Na overleg met u is het uiteindelijk een witte band geworden die we niet op voorraad hadden en moesten bestellen. Het kan voorkomen dat dit langer duurt dan enkele dagen, afhankelijk van het type product. Verder kan het (helaas) voorkomen dat een reparatie niet de zelfde dag klaar is, dit is afhankelijk van de bezetting in de werkplaats en het aantal andere reparaties die er op dat moment zijn.
Mocht u eerst een afspraak willen maken voordat u langs komt dan kan dat uiteraard. U kunt contact met ons opnemen via 040 -295 01 98 of via info@rijwielcashencarry.nl.
Als u nog vragen heeft horen we dat ook graag.
Het team van Rijwiel Cash en Carry