Bestelprocedure was heel makkelijk, de service prima en de levering snel. Wat mij nu achteraf een beetje bezorgd maakt is dat iedereen, maar werkelijk iedereen je QR-code kan scannen en daarmee gelijk al je persoonlijke- en medische gegevens en aandoeningen niet alleen kan lezen maar, iemand die kwaad in de zin heeft, ook kan misbruiken. Zeker in deze tijd van oplichting en identiteitsfraude. Het zou fijn zijn als deze gegevens beperkt blijven tot medisch personeel, hulpverleners en personen die daartoe goedkeuring hebben. Hoe dit gerealiseerd moet worden weet ik niet, maar er is vast wel iemand die verstand heeft hoe dit op de QR-code toe te passen.
Reactie Safe-ID:
Het principe is er op gericht dat juist ook anderen je kunnen helpen. Vandaar dat er een belang is om dat niet af te schermen. Het punt dat je maakt is uiteraard wel terecht. De producten zijn zichtbaar, maar niet bedoeld om onbeheerd te laten. Het is daarnaast ook de persoonlijke afweging welke gegevens je wel en niet meeneemt. Liever niet op een stadsfiets, wel op een racefiets. Zonder specifieke gezondheidsaanwijzingen kunnen een aantal noodnummers volstaan, maar in geval van acute zorg zou meer info belangrijk zijn om mee te nemen. Voor persoonlijk advies kun je bellen met 020-261 1970