?Ik ga iemand niet een vis geven, maar ik wil iemand leren vissen. ? Eigen bedachte oplossingen, dat zijn vaak de beste oplossingen. Mijn collega?s staan dagelijks in contact met mensen die vragen hebben over hun pensioen. Zij zijn experts op het gebied van pensioen en communicatie. Een advies uitbrengen hierover, zonder oog te hebben voor hun eigen wijsheid en expertise, dat zou de plank volledig misslaan. In deze masterclass heb ik geleerd hoe ik mijn rol als communicatiecoach goed kan invullen. Je leert een zienswijze en bijbehorende aanpak die van een enorme meerwaarde is. Daarnaast heb ik veel geleerd over het trainersvak. Hoe zorg je voor een geslaagde training? Passende theorie en veel oefenen in een vertrouwde, inspirerende groep. Gonda en Wilma zijn een prettig duo, inspirerend, soms confronterend, maar altijd in een veilige setting met oog voor de groep en ieder individu. They teach what they preach!