Esther

Hoi,

Ik heb helaas moeten besluiten vandaag niet meer naar de 3e studiedag risicomanagement in verandering te gaan.
En dat heeft te maken met de groepssamenstelling. De manier waarop jullie dit aanvliegen is naar mijn idee niet juist.
Er zitten mensen in de groep die graag van dit onderwerp willen leren en vanuit het bedrijfsleven komen, zoals ik.
En er zitten mensen in de groep die er puur zitten om hun master Bedrijfskunde te halen, voor de titel, en zelf totaal geen inbreng hebben. Dat stoort enorm.

De groep begon aanvankelijk met 6 personen, 4 vanuit het willen leren en 2 personen die er puur zitten om hun master Bedrijfskunde te halen (Daphne en Jeroen).
Na bijeenkomst 1 viel er direct van de 4 personen helaas 1 persoon af. Nog maar 3 personen over (Anita, Annette en ik), dus voor mij 2 personen om mee te sparren.

De 2e bijeenkomst viel het alweer op dat de 2 personen die de master Bedrijfskunde willen halen wederom geen input hadden. Ze bereiden niks voor en doen tijdens de les van alles behalve de les volgen. Mailen, chatten, appen, zijn echt overal mee bezig behalve met de module. Die zitten daar echt alleen maar om van ons wijzer te worden, wij de mensen met kennis en ervaring. Dat is echt niet fijn.
Als de docent hun aan het woord laat, dan kunnen wij alleen maar met onze kennis hun wijzer maken. Als de docent ons aan het woord laat hebben ze geen input. Dat werkt echt niet.

Gisteren werd ik gebeld door Anita die bij Prorail werkt dat ze vandaag niet zou gaan. Mijn collega Annette is deze week op vakantie.
Dat zou voor mij betekenen dat ik dan alleen zit met Daphne en Jeroen de 2 personen die alleen hun master willen halen. Daar heb ik echt helemaal niks aan.

Ik vind het een erg leuke module en het voegt voor mij echt wat toe. Het is een leuk en interessant onderwerp. Ik heb mijn beroepsproduct bijna af en wil het graag netjes afronden.
Ik heb ook goed overleg en contact met de docent Remco Gaanderse. Hij gaat volgens mij vandaag ook contact met jullie opnemen over deze kwestie.

Tip voor jullie:
• Zorg dat de groepen groter zijn; de toegevoegde waarde zit echt in het leren van elkaar. Iedereen is oud en wijs genoeg om zelf de materie te lezen. De lessen zijn vooral bedoeld om van elkaar te leren
• Zet de mensen die een aparte module volgen niet bij de mensen die er alleen maar zitten om hun master Bedrijfskunde te halen en dus minder affiniteit en interesse hebben voor dit onderwerp

Score voor SUAS: 2/5