Hoe blij bent u dat u uw reis heeft geregeld via TravelEssence?
Hoe zou u uw accommodaties in het algemeen beoordelen?
Wat vond u van het uitzicht en de ligging van uw accommodaties?
In hoeverre heeft TravelEssence uw wensen begrepen en vertaald naar een voor u ideale reis?
Hoe vriendelijk en behulpzaam waren uw gastheren en gastvrouwen?
Het reserveringsproces
De inhoud van uw reisvoorstel
Het gesprek met uw reisspecialist
Hoe hebben de accommodaties in het algemeen voldaan aan uw verwachtingen?
leon vincent
NZ is natuurlijk een onvergetelijke bestemming, en we denken er nog vaak (met plezier) aan terug. Over algemeen dus zeer tevreden met de reis. Toch willen we enkele opmerkingen terugkoppelen, waardoor jullie eventueel nog straffere rondreizen kunnen organiseren. Dus zie het als constructieve commentaar.
- Karetu Downs: zeer vriendelijke ontvangst, maar eigenlijk te 'out of the way' om een overnachting te rechtvaardigen. Aankomst na lange trip, dan nog fikse rit, om in middle of nowhere te eindigen. Arriveerden met pasen: alles gesloten dus verplicht ontbijt als avondeten te gebruiken (geen invoer eten toegelaten, alles gesloten). Dit was niet ok qua planning. Tip: overnachting in Christchurch, scheelt 80km heen en weer.
- Te Anau: niet aan te bevelen locatie (enkel met oog op Doubtful sound trip). Liever locatie verderweg, maar met meer charme.
- Wild earth lodge: zelfde opmerking: valt niets te doen. Dat was te meer een probleem omdat het weer niet toeliet om de Siberia Wilderness Adventure te doen. En dan zit je daar... Tip: liever Wanaka als uitvalbasis.
- Greymouth: oude industriestad, vergane glorie. Niet duidelijk waarom we hier 2 nachten verbleven. Het slechte weer hielp niet natuurlijk...
- Kaikoura: 3 nachten, verblijven hier om de walvis en dolfijn tours te doen. Als het weer dan niet mee zit (daar gaan we weer), dan zit je daar... Beter om die trips te splitsen om risico te beperken (dolphins bv ook mogelijk in bay of islands).
- Raethi: ook zeer geisoleerde locatie. Eigenlijk enkel met het oog op Tongariro alpine crossing, die niet mogelijk was tgv weer. Deze crossing moet bovendien voorbereid zijn (nog 50km rijden, vroeg vertrekken ...).
Algemeen: 1. met het kwakkele weer is het risicovol om de verblijven volledig af te stemmen op de uitstappen (heli, walvis, dolfijn, tongariro ...). Als die dan niet kan doorgaan (wat vaak zo was tgv klimaat - volgens mij een gegeven in NZ - ) dan zit je ergens 'vast' waar weinig/geen alternatieven zijn (Te Anau, Makarora, Kaikoura, Raethi).
2. we hadden de weersomstandigheden toch wat verkeer ingeschat. Over algemeen veel regen en lage temperaturen. Misschien was dat uitzonderlijk? Indien niet, toch meegeven aan de reizigers dat het in die periode zeer wisselvallig is.
3. Kregen soms toch (bedoelde of onbedoelde) feedback/kritiek van hosts mbt samenwerking met TravelEssense. Het ging dan over marges, tot verplichte (gratis) bezoeken van personeel. Eigenlijk niet zo leuk voor ons om te horen (we betalen genoeg)... Ze hebben jullie nodig, maar dat werkt ook omgekeerd.