Afgelopen half jaar heb ik mogen deelnemen aan de KIG. De KIG verraste mij doordat middels een intensief traject ik opnieuw inzichten over mijn persoonlijke ontwikkeling heb opgedaan, ondanks een eveneens intensief traineeship een aantal jaren geleden. De training gaat naar mijn idee meer over persoonlijk leiderschap dan daadwerkelijk over het aanleren van nieuwe gesprekstechnieken. Middels de training ga je dieper in op je persoonlijke drijfveren en blokkades in interacties met anderen. Je leert interacties vanuit verschillende perspectieven te begrijpen en krijgt handvatten om in gesprekken een andere keuze te maken en zo patronen te doorbreken (met resultaat). Bij het oefenen met nieuw gedrag worden deelnemers door acteurs uitgedaagd om dit in de praktijk toe te passen. Daarbij was ik persoonlijk (positief) verrast door de kwaliteit van de acteurs. Tegelijkertijd mag de training hier best nog wat meer afstemming zoeken met de persoonlijke leerdoelen.