Heel eerlijk, eerst was ik wel een beetje sceptisch. ' Wat willen ze mij nou nog leren?' dacht ik. Ik was ook een beetje bang, door ervaringen uit het verleden, dat het zweverig zou zijn. Maar de KIMNL-training heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik heb juist, met beide benen stevig op de grond, ontzettend veel geleerd over mezelf maar ook zeker hoe ik beter kan omgaan met anderen. Dit laatste omdat we een hele hechte maar ook zeer diverse groep hadden. Ik ben ontzettend uitgedaagd en zowel de trainer als de mede-cursisten wisten mij op een prettige en duidelijke manier meermaals een spiegel voor te houden. Ik ben weer een behoorlijk stukje zelfbewuster geworden en heb goed handvatten gekregen. Ik vond het tijdens het uitvoeren van mij werk binnen de overheid soms lastig om met iedereen verbinding te krijgen of mensen bij mijn ideeën aan te laten sluiten. Door de training en door de handvatten die ik heb gekregen in praktijk te oefenen, ben ik me bewuster geworden van bepaalde gedragingen en ik merk dat ik op werk nu beter verbinding maak en men makkelijker aanhaakt bij mijn ideeën. Tijdens de training krijg je vanzelfsprekend de nodige theorie maar ook veel praktijk en dat maakt het uitdagend en evenwichtig.