Ik miste basistechnieken zoals die op een klassieke opleiding worden gegeven. We hebben ze wel gehad maar dat was zeer summier. Als beginner heb je meer oefeningen en technieken nodig. Dat had ik ook verwacht omdat in de advertenties stond dat er geen vooropleiding nodig was om te beginnen. Juist als beginner heb je meer nodig om verder op te bouwen.
Tijdens de lessen kwam ik vaak niet uit met mijn tekening. Ik wist niet hoe het aan te pakken. Daarom had ik me ingeschreven speciaal om de basistechnieken te leren, oefenen en te beheersen, ander had ik gewoon via YouTube kunnen leren.
De opleiding heb ik ervaren als een serie workshops achterelkaar. Dat vond ik teleurstellend. Mijn motivatie zakte af toen een docent heel denigrerend over mijn potloodtekening zei: 'een portret tekenen is niet een cirkel met ogen en neus erop plakken..' Dat kwam des te meer hard over omdat ik thuis mijn best op had gedaan. Nota bene ik ben pas beginner.
Verder vond ik de materialen die ik bij Goedman heb gekocht overdadig voor het eerste jaar en ook duur. Sommige dingen waren niet eens nodig. Ik had verwacht dat als wij het pakket kochten wij niks anders meer hoefden te kopen. Dat bleek niet zo te zijn. Er moest steeds ander soort papier gekocht worden. Mijn budget was daar niet op berekend. Ook dat de modellen betaald moesten worden had ik ook van te voren willen weten. Jammer van die communicatie.
De laatste module heb ik overgeslagen. Ik had geen puf meer, motivatie was gekelderd en mijn werk liet het niet toe.
Ik zal niet zeggen dat ik niks heb geleerd. Ik heb wel degelijk wat geleerd maar net niet genoeg.

Score voor Volksuniversiteit Den Haag: 3.5/5
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja
KTO