Laat de klant duidelijk weten, dat de montage niet door Volta Solar zal plaatsvinden. Zorg dat medewerkers zelf contact opnemen met klanten, wanneer er via de site een verzoek danwel klacht wordt ingediend. Daarnaast moet de telefonische bereikbaarheid sterk verbeterd worden, je kunt klanten niet steeds een uur in de wacht laten staan. Dit veroorzaakt frustratie en ergernis bij klanten, die dit vervolgens uiten tegen de medewerker die hij/zij uiteindelijk te spreken krijgt. Dit is voor jullie medewerkers ook geen prettige manier om een gesprek te beginnen. Een medewerker liet mij weten, dit ook bij het management te hebben aangegeven maar dat er niets mee wordt gedaan.
In eerste instantie had ik een goed gevoel bij Volta Solar, aangezien het gesprek en het contact met de adviseur goed verliep. Vanaf de installatie is alles wat maar verkeerd kon gaan, daadwerkelijk verkeerd gegaan. Bij installatie was men de lift vergeten, waardoor alles door het huis naar boven geschouwd is en ik vervolgens de zooi kon opruimen. Er bleek niet genoeg materiaal te zijn, waardoor slechts 5 van de 9 panelen geplaatst zijn. Vervolgens heb ik zelf meerdere malen contact moeten opnemen met Volta Solar om de rest gemonteerd te krijgen. Dit was ook al een probleem want bij meerdere telefoon gespreken heb ik steeds ruim een uur in de wacht gestaan. Na de restpunt montage bleek een paneel niet te werken. Ook hierover heb ik twee keer moeten bellen (met ook weer steeds een uur wachttijd). Toen de monteurs kwamen, was de informatie over het niet werken van het laatste paneel niet aan hen doorgegeven. Op 29 december ben ik ter controle zelf het dak op gegaan om te controleren of de panelen, zoals weergegeven in de "Phyiscal Layout" van de Solar Edge app, ook daadwerkelijk zo op het dak liggen alvorens de betaling van de factuur uit te voeren. Dit blijkt niet het geval te zijn en hiervoor heb ik op 29 December 2019 een klacht ingediend. Hierop is tot op heden 16 januari niet gereageerd. Maandag ga ik weer bellen, omdat volgens de bevestiging van mijn klacht er binnen tien werkdagen contact met mij opgenomen zal gaan worden.
Welke van de hieronder getoonde aspecten waren voor u doorslaggevend in uw keuze voor een leverancier van zonnepanelen? Kies max 3 antwoorden
Prijs/kwaliteit verhouding
Wat viel u in positieve zin op?
De monteur van Solar Concept uit Schaijk hebben alles wat binnen hun mogelijkheden lag om de problemen op te lossen. Zij waren het enige positieve in het gehele proces.