Via de post werden we , mijn echtgenote en ik, op de hoogte gesteld dat in onze gemeente een project liep voor de aanleg van zonnepanelen waarbij de btw terug betaald zou worden. Zonneplan voerde dit uit. Na contact kregen we diverse formulieren om in te vullen. In telefonisch onderling overleg, gemiddeld jaarverbruik gas en licht, fysieke mogelijkheden de panelen te plaatsen, werd het aantal panelen vastgesteld. Hoewel we bij iedere medewerker van Zonneplan terecht konden, hadden we toch een vast contactpersoon zijnde M van Ooijen. Dat werkte prima. De administratieve procedure oa langs de SVn nam wel wat tijd in beslag.
Maar
op enig moment konden de monteurs van Drost ingeschakeld worden. Die hebben in november jl de 16 panelen geplaatst. Keurig, vakkundig en met adequate uitleg over de stappen die ze zetten. Daarna werkte het allemaal perfect - jammer alleen van de sombere dagen, maar dat zijn externe niet te beïnvloeden weersomstandigheden.
Daarna werden we benaderd door Visser & Visser voor de afwikkeling van de btw-teruggave. Van iedere stap in dat proces werden we op de hoogte gesteld; zelf hoefden we niets te doen.
Ook dit verliep net als voorgaande traject van eerste contact tot en met de installatie perfect.
Bij eventuele vragen of opmerkingen, maar die waren er (nog) niet, kunnen we altijd terecht bij Zonneplan.
Vrij snel hadden we een applicatie op telefoon en pc geïnstalleerd. Zo kunnen dagelijks, als we dat willen, de dagopbrengst lezen. Maar ook besparing CO2 gebruik en zelfs hoeveel virtuele bomen we planten. En ieder van de panelen is apart en in z'n totaliteit te beschouwen.
Wij zien met erg veel genoegen terug op het hele project.
Alles verliep op rolletjes. Er was per mail of telefonisch contact. Gevraagd maar soms ook proactief als dat nodig bleek te zijn.
Ik zou niets weten te bedenken.