Komen afspraken NIET na en kunnen geen fouten toegeven en excuses aanbieden. Beloven de gemaakte schade op te lossen maar blijven uitstellen. Alle contact verliep snel en goed tótdat de zonnepanelen geplaatst zijn. Toen begon de ellende. Zonneplan had Solar OK bv ingeschakeld om de zonnepanelen te plaatsen op 22 april 2019. Met 4 man (1 sprak Nederlands, de andere 3 Pools) waren ze druk bezig. 2 deden het binnenwerk en 2 het dakwerk. Alles leek prima te verlopen. Ze hadden de panelen schuin tegen de muur geplaatst aan de zijkant vd woning alvorens ze naar het dak te brengen om ze te monteren. De laatste paneel die geplaatst moest worden stond nog tegen de muur tot deze omviel of is laten vallen door een monteur en tegen onze bestelbus aanviel. In plaats van het netjes te melden en excuses aan te bieden gingen ze gewoon weg toen ze klaar waren met hun werk. Het leken zulke aardige mannen maar dit is niet netjes. Nog geen 2 minuten nadat ze weg waren zagen we ineens de duidelijke deuken en krassen op de zijkant van onze bestelbus. De breedte gemeten was het precies de breedte van een paneel. Meteen contact opgenomen met Arjen van Zonneplan, onze contactpersoon. Ook hij bood geen excuses aan het stuurde de klacht door naar Lisa van Zonneplan. Zij bood óók geen excuses aan en gaf aan dat we een schadeformulier konden invullen, per post naar haar toe konden sturen en nadat zij het dan ingevuld had zou ze het terugsturen zodat we het beide naar onze verzekeringen konden sturen. Meteen vulden wij een schadeformulier in en verstuurden het. Pas een week later reageerde ze dat ze het door zou sturen naar Solar OK en dat zij het dan in zouden vullen en terugsturen. Prima. Een week later nog niks mogen ontvangen dus Lisa weer gemaild. Even later belde Solar OK dat we het formulier begin van de volgende week konden verwachten. Óók geen excuses. 'Begin van de volgende week' was vorige week. Toen ik vorige week woensdag nog niets had ontvangen heb ik contact opgenomen, hij zei dat hij het de volgende dag zou versturen. De donderdag dus. Nu is het maandag en heb nóg niks ontvangen. Contact opgenomen maar ik krijg geen reactie meer. Slecht slecht slecht. Nóg een minpunt: bij het maken vd offerte zei Arjen dat 12 panelen niet mogelijk waren ivm een pijpje op het dak, dit is ook duidelijk te zien op de schets die ze in de offerte hebben geplaatst. Er pasten dus 'maar' 11 panelen op ons dak. Toen de panelen gemonteerd waren was echt overduidelijk ruimte voor een 12e want het pijpje zit een stuk verder naar rechts. Toen ik Arjen ernaar vroeg zei hij dat het niet kon ivm de schaduw. Wat een onzin, vooral niet toegeven. De aan de offerte toegevoegde schets hoe het zou worden laat duidelijk zien dat het niet zou passen.
Bied excuses aan en los fouten netjes op
Reactie Zonneplan.nl:
Hallo Nathalie, inmiddels hebben we met elkaar gesproken en onze excuses dat u dit zo ervaren heeft. Het ligt nu bij de verzekeraar en zodra er meer bekend is, hoor ik dat graag! Mocht ik in de tussentijd nog wat voor jullie kunnen betekenen dan ben ik te bereiken via 088 020 3011. ^Lisa van Zonneplan