Egbert

In ons scheidingproces was het grote probleem de communicatie.

Mijn ex en ik zaten (en zitten) (en hebben misschien altijd wel gezeten) in een volkomen orthogonaal discours. We zien zelfs de meest simpele dingen anders, en elke actie van de ander heeft negatieve connotaties (gekregen).

Eerlijk gezegd hield ik er het hele traject al rekening mee dat het allemaal niet zou lukken, en dat we als gevolg daarvan ons huis zouden moeten verkopen. Onze zonen zijn juist ruimte, werkplaatsen, en bomen gewend. En dan moet je naar een rijtjes huis ofzo....
Ik denk dat niemand na een scheiding tevreden is, mijn ex is boos dat ze weg moet, ik ben boos omdat ik me diep in de schulden moet steken. (afgezien van een hele serie andere dingen waar ik nog boos om ben, ook al weet ik echt wel dat ze aan een deel van die dingen niet echt iets kon doen. Maar ja, emoties zijn maar onhandelbaar spul)

Alles opgeteld en in ogenschouw genomen, denk ik dat Helma ons heeft geholpen extreem lastig traject tot een goed einde te brengen.

Helma kan op een evenwichtige wijze begrip en geduld en tact afwisselen met een bazige doortastendheid (zowel naar mij als naar mijn ex) en een als een dronken aap meanderend traject weer op het spoor zetten.

Dit is geen hagiografie, ze is geen tovenares of heks, maar ze is gewoon, met haar rustige grijs blauwe ogen, erg goed in wat ze doet.

Als ze een astronaut was geweest, draaide ze denk ik nu rondjes om mars.

Score voor Zorgeloosch Scheiden: 5/5