Jannet Oosterveld

Ik heb een fijne reis gehad naar Zweden met een gezellige groep.

Beschrijf je reiservaring

Met amarant heb je een fijne, actieve kampeerreis. Dicht bij de natuur met christelijke reisgenoten.

Mooi gebied maar een reis met hobbels.

Beschrijf je reiservaring

Leuke christelijke reis organisatie met een sportief aanbod die ter plaatse het vakantieprogramma invult.

Super reis met veel gezelligheid!

Beschrijf je reiservaring

Een leuke actieve vakantie met aandacht voor het geloof

Ondanks spaarzame leuke momenten viel de reis me tegen. De reistijd (vier van de tien dagen) was te lang. De groep wilde niet echt een groep worden en de activiteiten sloten niet aan bij mijn... Ondanks spaarzame leuke momenten viel de reis me tegen. De reistijd (vier van de tien dagen) was te lang. De groep wilde niet echt een groep worden en de activiteiten sloten niet aan bij mijn verwachtingen die ik had voorafgaand aan de reis. Daarnaast vond ik het land zelf niet uitdagend genoeg. De aangekondigde bushcraft viel tegen, ik had gezien de informatie van de reis gerekend op twee volledige dagen, uiteindelijk bleek het een wandeling van drie uur te zijn.

Beschrijf je reiservaring

miste uitdaging en plezier tijdens de reis en het reizen naar de locatie duurde te lang.

Fijne vakantie met mogelijkheid als kleine groep activiteit te doen die de meeste niet kiezen. Veel accent op het geestelijke karakter met afsluitingen en zondagse viering.

Actief en christelijk

Ik heb genoten van de gezellige, sociale groep en de goede leiding door Tjitske! Paar heerlijke wandelingen gemaakt en gezwommen in de Middellandse Zee! Ik heb heel lang niet gekampeerd en het viel... Ik heb genoten van de gezellige, sociale groep en de goede leiding door Tjitske! Paar heerlijke wandelingen gemaakt en gezwommen in de Middellandse Zee! Ik heb heel lang niet gekampeerd en het viel me wel op dat kamperen best veel tijd kost. Boodschappen doen in een mega supermarkt op half uur afstand, koken waarvoor je eerst de bult op moest wandelen en weer terug omdat je de helft aan kookbenodigdheden vergeten was etc. Ik kwam niet eens aan toe om tussendoor een wasje te doen want voor je t wist was 't weer donker! Maar: kamperen is echt top voor de ontwikkeling van een groep!! Qua activiteiten en bekijken van het eiland was een week echt te kort. Wat kamperen betreft vond ik het eigenlijk wel weer even goed, dan is alle kleding vies en ligt het matje wat minder etc..

Beschrijf je reiservaring

Een reisorganisatie die actieve natuurvakanties aanbiedt waarin er veel ruimte is om samen het christelijk geloof te beleven.

Leuk, veel lol vooral, leuke boeiende groep. Was gezellig en ontspannen om te kamperen in rustige natuur. De tenten en materiaal voor kamperen waren van goede kwaliteit en prima. Het kanoen was erg... Leuk, veel lol vooral, leuke boeiende groep. Was gezellig en ontspannen om te kamperen in rustige natuur. De tenten en materiaal voor kamperen waren van goede kwaliteit en prima. Het kanoen was erg leuk. De natuur mooi. Qua fysieke inspanning lag het niveau erg laag, had dat wel wat meer gewild. Het was wel vaak lang en veel in de bus zitten, dat vond ik een beetje jammer.

ja

Mariëtte Mets

Ik heb een heerlijke actieve week op Corsica gehad.

Christelijk actieve groepsreis

Marco de Jong

Helaas heb ik geen goed gevoel overgehouden aan de reis naar Ierland, daarom maak ik graag gebruik van deze feedback mogelijkheid om één en ander toe te lichten.

Amarant Reizen...

Amarant Reizen presenteert zich als actieve reisorganisatie en ik had ook zin om er een actieve vakantie van te maken. Echter heb ik hierin een onbevredigend gevoel aan overgehouden; blijkbaar heb ik een andere definitie van een actieve reis. Een deel van de dagen waren niet of niet volledig gevuld en had ik meerdere dagen het gevoel dat er meer uit de dag gehaald kon worden. Zo is er in tien dagen slechts één forse wandeling gemaakt, terwijl in de communicatie werd aangegeven dat er flink gewandeld zou worden. Ik heb veel van Ierland gezien (prachtig land!), echter overheerst bij mij het gevoel dat ik nog veel meer had kunnen zien. Er werd naar mijn idee onvoldoende vanuit de reisleiding gestimuleerd om er een actieve vakantie van te maken, hierover echter later meer.

Daarnaast ben ik van mening dat de locatie niet gelukkig gekozen is. Het huis lag vrij afgelegen, op een kwartier rijden van het centrum van Killarney. Dit maakte dat ik mij ‘s avonds erg gebonden voelde om in het huis te blijven, terwijl ik - en een aantal andere deelnemers - het ook leuk vind om regelmatig ’s avonds de gezelligheid op te zoeken in Killarney en te genieten van de pubcultuur van Ierland. Daarnaast had het huis geen wifi, wat ik niet meer van deze tijd vind. Ik zou daarom willen adviseren om de volgende keer een locatie dichter bij het centrum te kiezen, zodat deelnemers wat makkelijker de vrijheid krijgen om hun avonden naar eigen inzicht in te vullen.

Nu zou beargumenteerd kunnen worden dat ik bovenstaande had aan kunnen geven bij de reisleiding en dat deelnemers hiervoor ook zelf meer het initiatief kunnen nemen. Echter is het voor een deelnemer lastig dit te doen, aangezien je als deelnemer niet teveel je stempel op de groep wilt drukken en niet teveel je eigen plan wilt trekken. Je wilt het groepsgevoel niet ondermijnen, daarom volg je sneller de groep. Ik ben daarom van mening dat dit veel meer vanuit de reisleiding gestimuleerd had moeten worden, dit gebeurde naar mijn idee te weinig.

Ik vond daarbij de reisleiding, en dan vooral één reisleider (Anneke), te weinig betrokken bij de groep. Ze zaten regelmatig aan tafel onderling te ginnegappen - waarbij de groep geen idee had waar het over ging - of ze zonderden zich wat af op hun kamer. Een kleiner voorbeeld is, dat wanneer we een tijd afspraken om te vertrekken, het regelmatig de reisleiding was die te laat klaarstond. Dit is natuurlijk maar een klein punt, maar voor mij wel een signaal dat de reisleiding niet geheel gemotiveerd was om de dagen volledig te vullen.

Daarnaast zorgde het gedrag en de wijze van communiceren van de eerder genoemde reisleider, niet voor een open sfeer waarin bepaalde wensen gedeeld konden worden. Zij was totaal onberekenbaar in haar gedrag. Op het ene moment was er prima ruimte voor een leuk gesprek, een moment later keurde ze je geen blik waardig als je iets vroeg. Verder kwam ze zonder iets simpels als een gezellig ‘Goedemorgen!’ aan tafel zitten of vertrok ze van tafel zonder iets te zeggen.
Zij bediende zich van een zeer directe vorm van communiceren en een sterk sarcastische vorm van humor. Ik kan dat nog wel prima hebben - hoewel ik bij bepaalde opmerkingen ook moeilijk kon plaatsen of dit serieus was of bedoeld was als ‘humor’ - alleen voelde zij bijzonder slecht aan dat dat bij andere, sociaal minder vaardige, deelnemers slecht kan vallen. Ik weet in ieder geval van andere deelnemers dat zij heel veel moeite hadden met het gedrag van de reisleider.

Zo stoorde zij zich bijzonder snel aan bepaald gedrag van deelnemers en liet dat op een ronduit onaardige manier weten (‘Zou je geen appel willen eten, ik stoor me aan het geluid’; ‘Zou je kunnen stoppen met zeggen dat daar schapen lopen, dat zien we allemaal wel’; ‘Dat gaan we niet doen!’ als iemand muziek in de auto wil opzetten op zijn eigen telefoon). Met name hoe zij omging met iemand die op de eerste avond met de groep deelde dat hij een lichte vorm van autisme had en een verleden heeft van pesten, was ronduit naar en denigrerend. Hij kon niks doen of hij kreeg al een vermanende of denigrerende opmerking van haar om zijn oren. Het was al teveel als hij per ongeluk zijn voet tegen de veiligheidsriem van de bestuurder hield. Ik vond dit echt niet kunnen en nog wel het ergste van deze reis.

Bovenstaande zorgde op momenten voor een onprettige sfeer tijdens de reis, waarbij er helaas een roddelcultuur en groepjesvorming ontstond.

Ik heb EUR 1.100 betaald voor een tiendaagse reis binnen Europa, exclusief eten en drinken en excursies. Dit vind ik een hoop geld voor dit type reis en ben daarom van mening dat ik veel mocht verwachten. Het is dan ook jammer dat deze reis niet aan mijn verwachtingen voldaan heeft. Het zal dan ook voor mij hoogstwaarschijnlijk de laatste keer zijn dat ik met Amarant reis.

Ik hoop dat de bovenstaande punten meegenomen worden in een volgende reis naar Ierland, zodat anderen wel optimaal kunnen genieten van dit mooie land!

H Vos

Zie evaluatie reisleider.

Beschrijf je reiservaring

Leuke bestemmingen, maar het is afwachten hoe de groep en de reisleider is. je kunt alles verwachten.