Compaan

Ok

Voor ouderen

Vriendin

Moeder Gre Milort

Mijn moeder die nog nooit een computer heeft aangeraakt is heel erg enthousiast.

Het gemak in gebruik. Ze pakte het meteen op.

De handleiding is wel erg beknot vooral voor beheer was het zoeken op internet.
De app op de iPad is lastig in gebruik om dat de items bijna buiten beeld zitten.

Noord-Hollands dagblad

Yvonne Kipp

De ideale oplossing voor onze ouderen met weinig kennis van de nieuwe technieken.

Makkelijk te bedienen.

Het houtje aan de achterkant valt er makkelijk uit, ik heb hem vastgelijmd.

Via een familielid.

C.Mulders

Geweldig

Eenvoud, gebruiksriendelijk, gericht op senioren. Het geduld waarmee de gebruiker geholpen wordt.

Het oplaadsnoertje zou los van de tablet gehaald moeten kunnen worden.

Internet

Bianca Biermann

Mijn moeder is erg blij met deze mogelijkheid om in contact te blijven met de mensen die wat verder weg wonen en de eenvoud waarmee het werkt.

goede en snelle klantenservice

ik zou een laagdrempelige chatfunctie á la whatsapp willen hebben die bv. tijdens een spelletje kan worden opgestart om even wat korte berichtjes te kunnen delen of bv. spelletje spelen en... ik zou een laagdrempelige chatfunctie á la whatsapp willen hebben die bv. tijdens een spelletje kan worden opgestart om even wat korte berichtjes te kunnen delen of bv. spelletje spelen en beeldbellen tegelijk te kunnen gebruiken.

via google

Ik wil best een review geven, maar raar om dan te verplichten dat ik mijn naam prijs geef. Het zou niet uit moeten maken wie de revieuw geeft. Maar ik ben Diana Nettenbreijers

Mijn vader heeft een nieuwe hobby.

het gebruiksgemak.

De maandelijkse kosten. Ik begrijp dat de app en het installeren daarvan betaald moet worden. Maar ongeveer €240.- per jaar is veel geld, wanneer we verder geen gebruik hoeven te maken van de... De maandelijkse kosten. Ik begrijp dat de app en het installeren daarvan betaald moet worden. Maar ongeveer €240.- per jaar is veel geld, wanneer we verder geen gebruik hoeven te maken van de helpdesk. Ik zou de maandelijkse kosten niet afhankelijk makn van het aantal contactpersonen en misschien ieder jaar wat goedkoper maken. Of is het zo dat de kompaan vervangen wordt wanneer deze stuk gaat. Dan vind ik het een heel ander verhaal.
Want ik verwacht dat de accuduur ernstig verkort wordt omdat deze dag en nacht aan blijft staan.

Ooit ergens over gelzen.

Reactie Compaan:

Hartelijk dank voor uw reactie.
Hartelijk dank voor uw reactie.
Wat betreft de abonnementskosten, niet alleen kunt u onze helpdesk 365 dagen per jaar van 9.00 -18.00 uur bereiken maar zorgen we ook voor beveiliging, beheer en back-up van de Compaan en familie-omgeving.
Daarnaast zit er op de tablet 2 jaar fabrieksgarantie. Mocht deze dus stuk gaan dan wordt de Compaan vervangen.
We hopen dat jullie nog veel plezier van de Compaan mogen hebben!

Piet Jongepier (beheerder), namens mw. Willemien den Toonder (gebruiker)

Mooi apparaat maar niet voor alle ouderen altijd even duidelijk

Duidelijk over het concept nagedacht. Beheersmatig goed de diverse functies te doceren zodat alleen zaken getoond worden die door de gebruiker echt worden begrepen en waarmee men dus goed kan werken.

Onderstaande wordt door mij als beheerder i.o.m. de gebruiker (tante van 92 jaar oud) aangevoerd:
• niet alle ouderen kennen het begrip Video. Wel het begrip Film. Zou het wellicht handig zijn om de naamgeving Video om te zetten naar b.v. Filmpjes?
• veel ouderen zijn niet opgegroeid met het fenomeen pictogram. Mijn tante snapt vaak niet dat een filmpje gestart moet worden met het driehoekpijltje in een cirkel. Ze denkt dan dat ze weer een foto voor zich heeft. Zou hier een knop met b.v. de tekst Filmpje afspelen of Hier tikken voor afspelen een oplossing zijn? Overigens zou een vervanging van een pictogram door tekst op meerdere plekken duidelijkheid scheppen voor ouderen.
• op zondag zet ik meestal bij de Internetfavorieten een link naar een kerkdienst van de plaatselijke kerk. Bij het afspelen op de Compaan is dan standaard het geluid gedempt. Er verschijnt dan wel even een klein tekstje Dempen opheffen, maar dat is snel uit beeld verdwenen en verder is die tekst voor haar nietszeggend.
Bij het afspelen op mijn computer staat het geluid overigens niet gedempt dus het lijkt een instelling op de Compaan. Is dit ergens aan te passen?

Via familie

Duidelijk startscherm
Beheerder kan meekijken
Agenda
Bingo op vrijdag is leuk
Mijn moeder is blij met haar tablet want ze voelt zich nu meer betrokken bij de kinderen/ kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Als je belt naar gebruiker kan je niet zien of ze in gesprek is zou wel prettig zijn als je dit kunt zien
Bij chat loopt de tekst door, en zie je niet de gehele getypte tekst zoals bijv. Bij whats app. Dit maakt mijn moeder onzeker of het bericht wel goed is overgekomen.
De mogelijkheid om het lettertype bij het chatten te vergroten.

Via Internet

Anita Derkink

Positief, blij dat we kunnen communiceren met onze moeder!

Eenvoudig en goed te bedienen

1: Geluid op afstand harder kunnen zetten, onze moeder hoort ons niet goed. 2: foto’s in mappen kunnen zetten die je als beheerder ook in mappen kunt terug zien. Nu staat alles bij elkaar.

Google

Diny

Geweldig

Makkelijk in gebruik, overzichtelijk en altijd hulp op de achtergrond. Eindeloos geduld vd medewerkers, die graag met je meedenken

Tot nu toe niet

Hoe bent u bij de Compaan terecht gekomen?

Via mn werk. Nu stuur ik mensen door naar de Compaan