Marianne van de Werken
Ik vind het heel fijn dat het grootste deel van mijn bestanden na een val van de schijf weer teruggehaald konden worden, maar de communicatie van DRN valt mij erg tegen. Om te beginnen kan de... Ik vind het heel fijn dat het grootste deel van mijn bestanden na een val van de schijf weer teruggehaald konden worden, maar de communicatie van DRN valt mij erg tegen. Om te beginnen kan de informatie op de website duidelijker. Ik wilde mijn harde schijf afgeven in Breda en behalve een adres en de naam DRN had ik niks. Op het bedrijventerrein in Breda zijn meerdere bedrijven op het adres gevestigd en het was voor mij daarom niet duidelijk waar ik moest zijn. Toen ik met DRN belde om te vragen waar ik de schijf moest afleveren, bleek dat ze een samenwerking met Regus hebben. Als dit op de website of desnoods in de mail met afleverinstructies duidelijk was aangegeven, dan had ik hier niet over hoeven bellen. Vervolgens was mij ook niet duidelijk of de vervangende harde schijf een vergelijkbare grootte zou hebben als de vorige schijf. Ook hierover moest ik bellen, terwijl deze informatie prima op de website weergegeven zou kunnen worden. Maar goed, dit vond ik nog niet het slechtst aan de communicatie. Nadat ik de factuur direct na binnenkomst betaald heb, dezelfde dag nog telefonisch contact heb gehad hierover én via de mail heb aangegeven dat we 12 dagen later met vakantie zouden gaan en ik de harde schijf dus heel graag voor mijn vakantie wilde hebben, werd mij bevestigd dat dit geen enkel probleem zou zijn. Waarschijnlijk zou ik de schijf aan het begin van de volgende week in huis hebben (het was toen donderdag). Toen ik de woensdag van de week erop nog niks gehoord had, ben ik maar weer gaan bellen. Er was iets misgegaan met het overzetten van de bestanden, maar waarschijnlijk zou de schijf nog dezelfde dag of uiterlijk de volgende dag verstuurd worden. Een telefoontje had ik fijn gevonden, maar ik was allang blij dat ik de schijf waarschijnlijk nog voor mijn vakantie zou hebben. Vrijdags had ik nog steeds geen mail dat de schijf verstuurd werd, dus wederom gebeld. De schijf stond voor diezelfde dag op de planning om verzonden te worden. Ik kon dan ook aan het eind van de middag een mail verwachten met de track-and-trace gegevens. Zaterdags had ik nog steeds geen mail, waarop ik een kwade mail naar DRN heb gestuurd. Op dinsdag begon mijn vakantie en ik voorzag dat de schijf dan niet binnen zou zijn. Op deze mail heb ik tot op heden geen reactie ontvangen. Maandagochtend ontving ik de track-and-trace gegevens van GLS en een half uur later stond de bezorger op de stoep. Uiteraard was ik opgelucht dat ik mijn schijf nog voor de vakantie in ontvangst kon nemen, maar ik vind het slecht dat ik steeds niet geïnformeerd word over vertragingen of zelfs geen reactie ontvang als ik een klacht stuur. Het probleem kan dan wel opgelost zijn, maar na de betaling van honderden euro’s voor de recovery, mag ik toch best een beetje service verwachten zou je zeggen. Ik kan dan ook niet zeggen dat ik een prettig gevoel overhoud aan de dienstverlening van DRN.
Zie boven.
Reactie Data Recovery Nederland:
Beste Marianne,
Beste Marianne,
Allereerst hartelijk dank voor de beoordeling. We zijn blij dat we gezien de schade, toch een groot deel van de bestanden hebben kunnen terughalen. Desondanks is het spijtig om te vernemen dat onze dienstverlening gedeeltelijk niet naar wens is geweest.
Er is inderdaad het e.e.a. niet helemaal correct verlopen, maar de meeste zaken zijn op voorhand gecommuniceerd.
Wat betreft het het overzetten van de data; dit is langzamer gegaan vanwege de sector schade waar wij mee moesten werken. Dit is echter kenbaar gemaakt, gezien je een aantal keer telefonisch contact had hierover met onze collega Michel.
Omtrent de zending: De zending was inderdaad vrijdag de 12e verstuurd. Normaal gesproken is bij UPS (onze vervoerder) de track&trace code binnen een paar uur actief.
Echter, door een nog onbekende reden, heeft dit bij jou een stuk langer geduurd. Wij zijn er tot op heden nog mee bezig om uit te zoeken wat de reden hierachter is, maar zoals beloofd heb je de data wel voor de vakantie ontvangen.
We hebben de contactpagina's inmiddels veranderd. Nu staat er een stuk duidelijker hoe je per locatie bij de juiste balie terecht komt.
Wij vinden het in ieder geval fijn om te horen dat je erg blij bent met de recovery zelf, en dat het overgrote deel van de bestanden is teruggehaald.
Wij willen je dan ook heel veel plezier toewensen met de achterhaalde data.
Met vriendelijke groeten,
Team DRN