Schip zelf is max 4 sterren . Het geheel is 3 sterren en wordt verkocht als 5 sterren . Ontbijt is zeer eenvoudig 2 ster.
Lunch op vaste tijden is zeer lastig en niet in buffet vorm ,...
Lunch op vaste tijden is zeer lastig en niet in buffet vorm , weinig keus . Diner simpel 3 - 4 ster.
Ligplaatsen schip 3 maal ver buiten de stad
Bij inscheping Amsterdam, zelf koffers over de steigers dragen , bemanning helpt pas bij het schip een 1 ster service.
Cruiseleaders , 3 stuks aan boord , op Dhr W. Smits na , volkomen overbodig , en moet wel betaald worden .Optreden zeer betuttelend , gehele organisatie was een bejaardenreis.
Liep veel Oost - Europees ongeschoold personeel aan boord , rederij vind het blijkbaar te duur deze mensen eerst een opleiding te geven.
,Beter Viking Cruises boeken welke op de Amerikaanse markt gericht is , krijg je wel 5 sterren niveau voor je geld
Hartelijk dank voor uw review. We stellen het op prijs dat u uw reiservaringen met ons deelt. Jammer dat u niet alle reisonderdelen met 4 of 5 sterren kunt waarderen en optimaal van uw riviercruise heeft kunnen genieten.
We hebben uw review voorgelegd aan onze Friendship Cruises cruiseleaders. Onze cruiseleader geeft aan dat u aan boord één maal (terecht) uw ongenoegen geuit hebt over de minder aantrekkelijke ligplaatsen in o.a. Keulen en Trier. Helaas heeft zij niets vernomen over uw ontevredenheid betreffende de verzorging en service van het hotelschip. Nu uw riviercruise voorbij is, meldt u het wel aan ons, maar nu staan wij met onze rug tegen de muur en kunnen wij uw reiservaring helaas niet meer veranderen. Wij hadden ook dit aspect graag terstond en ter plaatse van u gehoord. Dan konden we actie ondernemen en aan een oplossing werken!
Het afmeren in een industriehaven in Trier heeft absoluut niet onze voorkeur. Daar zijn wij ook boos over. Wij bieden onze passagiers graag een ligplaats aan op een toeristisch aantrekkelijke locatie.
Inmiddels beschikken wij ook over de uitslag van de onder uw medepassagiers gehouden enquête. Graag lichten we een tipje van de sluier op.
Passagiers kunnen de volgende opties aankruisen op de enquête: zeer goed, goed, matig, slecht. Deze opties waarderen wij respectievelijk met het cijfer 9, 8, 6 of 4. Kortom, het hoogst haalbare resultaat is een 9.
Reis algemeen: 8,52
Cruise organisatie: 8,23
Excursie begeleiding: 8,09
Info bezienswaardigheden tijdens de vaart: 8,24
Excursieprogramma: 8,11
Naar onze mening stuk voor stuk prachtige scores. Deze cijfers spreken boekdelen: louter lof! Daarnaast is een 8,52 een prachtige bekroning voor de totale beleving van deze cruise. Enerzijds willen we niets afdoen aan uw minder positieve ervaring met betrekking tot twee ligplaatsen tijdens uw 15-daagse cruise. Anderzijds blijkt uit de enquête dat service, verzorging en begeleiding heel verschillend worden beoordeeld en beleefd door de passagiers.
We hopen u nogmaals te mogen begroeten aan boord van één van onze riviercruises in Europa of wereldwijd. We attenderen u graag op onze Kerstcruise over de Donau met het splinternieuwe hotelschip Swiss Savor, 6-sterren luxe! Voor een presentatie dit prachtige schip verwijzen wij u graag naar onze website: http://www.friendshipcruises.nl/cruiseschepen/29/hs-swiss-savor-.html. We leggen de loopplank voor u uit en begroeten u graag opnieuw als passagier.
Friendship Cruises