Van der Woude

Hotel onderweg heen was goed, alleen door het late aankomen door file geen keuze in eten. Hotel in Kroatië was goed, de kamers zelf wel heel gehorig en de airco stelt niet veel voor. Gelukkig was... Hotel onderweg heen was goed, alleen door het late aankomen door file geen keuze in eten. Hotel in Kroatië was goed, de kamers zelf wel heel gehorig en de airco stelt niet veel voor. Gelukkig was het nu niet te warm. Wat ik wel heel jammer vond was dat er onderweg nog "extra's" aangeboden werden zoals een gids en/of boottocht die contant betaald moeten worden, terwijl je al een extra bedrag heb betaald voor "alle" excursies. Hotel op de terugweg voelde niet fijn en was heel ouderwets met krakend bed, andere reizigers in het nieuwere deel van het hotel hadden betere kamers. Verder nog een puntje: als je niet het afscheidsdiner mee boekt kan het dus zijn dat je uiteindelijk 2 uur buiten in de kou moet staan wachten tot je pendelbus vol is. Wel een domper aan het einde van je vakantie. Al met al wel genoten, maar de volgende reis gaan we met eigen vervoer in plaats van de pendelbus.

8 dagen Kroatië, Lovran en Opatija

J.K. Munscher

Dag 1 'U reist naar Hamburg. Onderweg maken we de nodige stops.' De 'nodige stops' bleek er één te zijn. In Hamburg 2,5 uur bij een winkelparadijs gestaan met zicht op vele bezienswaardigheden. Dit... Dag 1 'U reist naar Hamburg. Onderweg maken we de nodige stops.' De 'nodige stops' bleek er één te zijn. In Hamburg 2,5 uur bij een winkelparadijs gestaan met zicht op vele bezienswaardigheden. Dit was alle tijd om deze grote stad te bezoeken.
In Jelling was de stop ook al van te korte duur. Effe staan, runenteken kijken, broodje eten en weg.
'Op het schip overnacht u in een 2-pesoonsbinnenhut'.
Deze zin behoeft een correctie. Als niet anders is geboekt.
Dag 3 geeft bij verschillende deelnemers aan de reis een verkeerde verwachting. Wie niet naar de Preekstoel wil/kan. De notitie in de reisgids staat er niet voor niets. De weg er naar toe is alleen te doen voor mensen met een goede conditie - geen rollator/rolstoel m.i.- en die geregeld wandelen. In de ochtend om 07.00 uur is er niets te doen in Stavanger. Ook niet in het centrum. Zelf koos ik er mede om die reden met nog vijf mensen voor aan boord van de veerboot te blijven tot Bergen. Hoewel de tickets zijn afgegeven voor een retourtrip Hirsthals (Hirsthals-Hirsthals) is dit ongebruikelijk. De chauffeur/terugkoppeling naar EffeWeg/purser maakten het mogelijk bij de bagage te blijven, welke immers de reis wel altijd maakt. (Bagage blijft achter/hut gaat slot. U komt in dezelfde hut terug).
Het was buitengewoon zonnig. De zonsopgang aan de scherenkust was adembenemend mooi. Ik heb van het extraatje genoten.
Voor mij persoonlijk een aanbeveling om ooit een grote cruise te boeken.

Wie niet met de chauffeur meegaat, en na van boord af te zijn gegaan, zich wil vermaken, kan een rondvaart van ongeveer 3 uur boeken. Kosten 65euro. Je komt dan aan de onderzijde van de preekstoel uit. Boekingskantoor op 700 meter van de ligplaats van de veerboot. Zelf regelen! Management EffeWeg neem dit zelf in handen, is mijn advies.

De stadsgids in Aarhus was een vriendelijke, van oorsprong Britse jonge dame. Wie geen Engels verstaat, snapt de uitleg niet. Een dame uit ons gezelschap tolkte.
Ook voor het afleggen van de route in Aarhus is een behoorlijke conditie vereist. Ik had het geluk dat deze gids naast haar baan ook een beroep uitoefent in het plaatselijke ziekenhuis. Ze moest daardoor de route inkorten opdat ze daar op tijd kon zijn.
Ik slenterde achter de mensen aan die in de richting van de bus teruggingen. Den Gamle By staat er bij een volgende reis ook nog moet onze chauffeur gedacht hebben. Nu gemist.

Dag 5 bracht een nieuwe verrassing. Niet Hamburg, maar Osnabrück werd voor een paar uurtjes bezocht. Met EffeWeg kom je op plaatsen waar je niet op gerekend hebt.

Minicruise 5 dagen Noorwegen 16/9-20/9

Ron Reinders

Een reis wordt verkocht als: 5-daagse cruise te zijn, maar is dat niet.
Het is een 5-daagse busreis met 2 nachtelijke oversteken van/naar Stavanger (N) op een Ferry
Een Ferry is geen...
Een reis wordt verkocht als: 5-daagse cruise te zijn, maar is dat niet.
Een Ferry is geen Cruiseschip
De Preikestolen is alleen haalbaar voor geoefende wandelaars, waarbij ook het weer van grote invloed kan zijn
Gaat men niet, dan is er geen alternatief.
Na aandringen konden we met een rondvaartboot (à € 65 p.p.) onderlangs de Preikestolen varen.
Een tocht van 3 uur. De rest van de dag dien je je zelf te vermaken in Stavanger, zonder een aangeboden programma.
Een inval chauffeur, reed voor het eerst in Denemarken/Noorwegen, was daardoor ook geheel niet op deze reis voorbereidt

5-daagse mini cruise Noorse Fjorden

Bram Kiewiet

Van Mini Cruise geen Sprake !!! Door "defect" 1 van de boten Fjordline , geen goed plan B !! Uren lang in de bus , alleen korte stops bij benzine stations, Excursies geschrapt , (waar wel voor... Van Mini Cruise geen Sprake !!! Door "defect" 1 van de boten Fjordline , geen goed plan B !! Uren lang in de bus , alleen korte stops bij benzine stations, Excursies geschrapt , (waar wel voor betaald was) Sommige reisgenoten hebben door tijdgebrek Preikestolen niet kunnen beklimmen :-( . Dood moe thuisgekomen van het vele zitten, en haasten ! Het enige maar dan ook het enige positieve van de reis , was dat op de Hotels en het eten , niets op aan te merken was. Ondanks dat het verblijf er heel kort was . Buschauffeur wist veel te vertellen over Oostenrijk , maar we reden in Noorwegen ??

5 daagse cruise Noorse Fjorden 19 - 23 augustus

Lia van den Berg

Slecht slecht slecht dit wat eten en hotel betrefd

Zuid adriatische kust Italië

Hanni Gritter

Ben heel vaak met Effeweg op vakantie geweest, en altijd als heel goed ervaren
Ben heel vaak met Effeweg op vakantie geweest, en altijd als heel goed ervaren
Doch ben van de zomer naar Wenen geweest, en ben zo teleurgesteld. Ik had een rollator bij me, en we hadden een hele onvriendelijke chauffeur. Ben daardoor vaak achtergebleven in het hotel, en heb ook mijn extra geboekte excursie gemist. Hij deed heel vervelend met de rollator uit de bus halen zo, dat zelfs medereizigers er zich aan ergeren en tot slot vroegen, zodat ik ook mee kon.
Effeweg vindt het spijtig, maar nog geen bosje bloemen. Ga nu met ter Beek en de ANWB.
Dus Effeweg ben je zwaar afhankelijk van de vriendelijkheid van de chauffeur.

Stedenreis Wenen

A. Robbertsen

De reis bestemmingen waren goed, maar het hotel was oud en hard aan een renovatie toe. Bij binnenkomst van het hotel hoorde wij dat de lift maar één persoon tegelijk vervoerde of alleen je bagage.... De reis bestemmingen waren goed, maar het hotel was oud en hard aan een renovatie toe. Bij binnenkomst van het hotel hoorde wij dat de lift maar één persoon tegelijk vervoerde of alleen je bagage. Dit hield in dat de zestig medereizigers zich bijna allemaal per trap naar de kamers moesten begeven. De trapbekleding was zeer vuil en versleten, aangekomen op de kamer ontdekte wij al snel dat er zeer weinig stopcontacten waren. De lampjes bij het bed waren aan gesloten op het enige stopcontact in het woongedeelte. de lampjes waren onderling verbonden met een verlengsnoer en de conctactdoos daarvan lag midden onder het bed. Mijn vrouw heeft een ICD die verbonden moet worden met haar ziekenhuis en dat apparaat moet aangesloten zijn aan een elektrische bron dus in de contactdoos onder het bed want een ander stop contact was niet bij de hand. Voor het opladen van onze telefoons en Ipad was ook geen ander stopcontact aanwezig. In der badkamer bleek wel een stopcontact te zijn en ik heb mijn telefoon daarop aangesloten maar de andere dag was hij niet opgeladen, de elektrische tandenborstel idem dito. Ook ontdekten wij dat het gordijn van de balkondeur te kort was en dat de rolluik niet werkte. Wij hadden daardoor last van licht inval op de kamer en de volle zon overdag erin.
Het eten was over het algemeen redelijk alleen de soep vergelijk ik met de soep die ze in de oorlog kregen, waterig met wat er in en dat was moeilijk te definiëren. Het hotel zou gerund worden door Nederlandse mensen maar het waren allemaal jongenlui uit verschillende landen. Ook staat in het boek dat er een Frans diner zou zijn met een Franse avond ook daar heb ik niets van gezien.
Ik zag nu in de computer dat er nog steeds de reis wordt aangeboden met Hollandse bediening en een Frans diner en avond pas dat toch zo snel mogelijk aan. De rei er na toe en de terug reis zijn te lang daar moet een extra overnachting bijkomen zowel voor de heen als terugreis. Waarom moet er op het eind van de reis betaald worden voor de afscheidsmaaltijd, doe dat verwerken in de totale reissom.De chauffeur Niels en het programma waren gelukkig een positie uitzondering zodat de reis ons toch nog goed is bevallen.

Meer van Geneve

M.C,IJselendoorn

Waanzinnige reis olv Mathijs

Bitburg en Luxemburg

Effeweg

Was niet volgens verwachting, geen cruise ervaring opgedaan, daarvoor hadden wij deze reis geboekt, jammer.
Chauffeur en bijrijdster waren heel goed. Accommodaties heel goed, bij een hotel geen lift en wij moesten naar 2 hoog gelukkig na vragen zijn wij geholpen door het personeel.
Hele dagen in de bus, lange ritten, wandeling ging niet door. Het berg beklimmen was te korte tijd dat zouden wij niet redden, dus niet gedaan. Dat heeft ons €40 gekost voor iets wat wij niet hebben kunnen doen.
Eten, voor veganisten heel weinig of niet ondanks dat wij dat hadden doorgegeven. Bij de eerste hotel wisten ze niet wat vegetarisch was, heel triest en vermoeiend. Restaurant Het Witte Huis was het heel erg, ondanks dat Gonda, bijrijdster, mij had verzekerd dat er wel vegan eten was, moest ik ernaar vragen. Na twee keren vragen moest ik meelopen met de beheerder naar de eetzaal. Wel er was overgekookte groente en gefrituurde mini loempia’s, meer was er niet voor mijn €20. Heel triest en de kok, een kleine dame, was heel nors en onvriendelijk. Ik had net zoveel betaald voor het eten als de anderen en dan verwacht ik, na een lange vermoeiende rit, ook goed eten. Wat wij gezien hebben vanuit de bus was heel mooi. Jammer van de minicruise, cruiseschip was defect. Ze hebben wel geprobeerd het te compenseren met diners en goede hotels.

5 dagen cruiseschip Noorwegen, 19/8 t/m 23/8 2024

Vrijhof

Wij hebben deze reis als zeer teleurstellend ervaren veel te kort om wat van de steden te zien de buschaufeusse Artie was niet erg gezellig geen muziek was niet over te praten niet alert met het... Wij hebben deze reis als zeer teleurstellend ervaren veel te kort om wat van de steden te zien de buschaufeusse Artie was niet erg gezellig geen muziek was niet over te praten niet alert met het vullen van de koelkast laatste dag mocht er van de wc zo min mogelijk gebruik gemaakt worden hij was niet geleegd de mensen die de wandeling gingen maken werden daar afgezet en wij die niet gingen wandelen moesten bijna 4 uur wachten in hamburg werd in de brochure vertelt dat je een boottocht kon doen hoe dan je wordt om 9 uur afgezet en moet om 10.30 in de bus zijn wisselen in de bus van plaats mocht ook niet dus waar je zat dat was het dan alles bij elkaar geen fijne vakantie terwijl wij al 26 keer mee zijn geweest ik hoop van jullie een reactie te krijgen vriendelijk groeten Ger Vrijhof -schuit en drie zussen

5 Daagse Mini cruise Noorse fjorden