Jan Möller

Bijgaand mijn commentaar op
De reis: 10 dagen Baltische Parels en Sint Petersburg
Duur: 10 dagen
Van – tot: 03-06-2019 - 12-06-2019

Vier van de 10 dagen bestonden uit een lange heen en terugreis per bus naar Stockholm met weinig stops. Er was soms nauwelijks tijd voor een lunch. De hotels in Denemarken en Zweden waren prima 3 sterren hotels met goed eten en wifi. In totaal werden in deze reis 14 grenzen gepasseerd. Met name de grensovergangen van Finland, Rusland en Estland leidden tot zeer lange wachttijden van soms meer dan twee uur, met weinig airco, veel gedrang en bijbehorende ergernis. In St Petersburg was het verblijf op de vijfde verdieping in Hotel Fontanka géén 3 sterren waard. De hotelkamer was vies en vervallen en toe aan een grondige renovatie of afbraak. Wifi was alleen in de eetzaal in een ander gebouw beschikbaar. Van de 3 liften werkte er maar één, die overigens bij ons vertrek ook uitviel. Het in- en uitschepen op de Prinses Anastasia was een langdurig proces met veel gedrang, waarbij het voorkeursbeleid voor Russische passagiers opviel. De Prinses Anastasia is een gedateerd schip met krappe hutten en haalt zeker geen moderne luxe cruise standaard. De prijzen van de taxfree winkel verschilden nauwelijks van de Nederlandse prijzen inclusief de accijns. De gids in Stockholm was een vriendelijke Italiaan die Engels probeerde te spreken. Hij was moeilijk te verstaan. De gidsen bij de rondritten en bezoeken in Helsinki en St Petersburg waren indrukwekkend met veel kennis van zaken en spraken goed verstaanbaar Nederlands. In Rusland werden we vooral bijgepraat over de gewoontes, eigenaardigheden en bouwkundige prestaties van de tsarenfamilie vanaf Peter de Grote. Het bezoek aan het Peterhof betekende weer lange duwende wachtrijen onder grote hitte. Het hoogtepunt van de reis was het bezoek aan de Hermitage met een zaal vol Rembrandts en ook vele andere oude Hollandse meesters. In Tallinn kwamen we pas om 15 uur door de douane en hadden we anderhalf uur voor het bezoek aan de stad. Helaas ging veel vakantietijd verloren aan de lange busreis, de langdurige wachttijden bij de grensovergangen en het in- en uitschepen. De chauffeur verdient veel lof voor zijn rijkunsten en zeker in het verkeer van St Petersburg is rijden niet eenvoudig. In deze vorm is deze reis niet geschikt als seniorenreis. Het was te vaak afzien.

Met vriendelijke groet

Jan Möller
Nieuwegein

Welke reis heeft u gemaakt?

Uitstekende chauffeur en gidsen in Helsinki en St Petersburg.

Kundrie

Wij gingen met een (luxe) touringcar naar Disneyland Parijs. In de bus was weinig luxe te beleven. Was ik 5 centimeter langer dan had ik mijn benen in mijn nek moeten leggen. BIJNA niemand had... Wij gingen met een (luxe) touringcar naar Disneyland Parijs. In de bus was weinig luxe te beleven. Was ik 5 centimeter langer dan had ik mijn benen in mijn nek moeten leggen. BIJNA niemand had acceptabele beenruimte of plek om zijn handbagage kwijt te kunnen. Hierdoor hadden we verwacht wat vaker dan 1 keer even uit te mogen stappen om even de benen te strekken.

Ook vind ik het van de zotten dat wij 12 uur gedaan hadden over een reis van 5 uur. En dat met 1 overstap en 1 pauze van 1 kwartier.

L.Jac.

Prima reis naar Praag gehad 30mei jl. met gezellig gezelschap in bus en prima chauffeur. Ook fantastische reisleidster "Janneke" in Praag.:veel humor had ze ook.
Het was de moeite waard en we...
Het was de moeite waard en we hebben het heel fijn gehad.
Het is inmiddels de tweede busreis van Effe Weg en prima bevallen.Hotel ook prima. Ontbijt prima.
4 dgn.helaas te kort want zoveel kilometers voor 2dagen in Praag. Volgende keer 1 dag meer.
Maar fijne tijd gehad.Goed verzorgd.

T Bosker

Fantastische reis naar de Balkan. Heel veel gezien in korte tijd. Prima hotels en lekker eten. Een heel gezellige groep en een zeer kundige en heel aardige chauffeur Frits. Hij heeft ontzettend... Fantastische reis naar de Balkan. Heel veel gezien in korte tijd. Prima hotels en lekker eten. Een heel gezellige groep en een zeer kundige en heel aardige chauffeur Frits. Hij heeft ontzettend zijn best gedaan om het voor ons tot een onvergetelijke vakantie te maken.

Een fantastische reis.

Jantien Akkermans

Voor de eerste keer met Effenweg op single reis gegaan van 6 mei tot 15 mei 2019.
Wat een ervaring een super leuk reisgezelschap de jongste 39 en de oudste 83 jaar.
Met deze mensen een...
Met deze mensen een onvergetelijke vakantie gehad veel gezien van de stadjes mooie (herinneringen)indrukken op gedaan dankzij onze geweldige chauffeur Barry.
Een rustige gezellige man met een heerlijke humor die altijd voor je klaar staat als het nodig is wees zuinig op hem Effenweg het is een toppertje.
Ik heb alle hotels als positief ervaren vooral hotel Plavi wat ligt dit mooi en zalig eten elke dag een ander buffet.
Let wel op als je slecht ter been bent er is wel een lift maar die brengt je tot de eerste verdieping verder moet je lopen.
Maar als je vraagt om je koffer boven te brengen doen ze dit voor je.
Ik ga zeker weer met Effenweg op vakantie.

Welke reis heeft u gemaakt?

Een fijne en relaxte chauffeur die altijd voor je klaar staat als er iets is en hij rijdt fantastisch.
Mooi hotel in Kroatie.

Loes en jan

Net terug van onze prachtige reis naar Kroatië voor ons de eerste keer ,maar zeker niet de laatste. Onze complimenten gaan zeker uit naar Barry. Onze duizendpoot hij stond steeds voor ons... Net terug van onze prachtige reis naar Kroatië voor ons de eerste keer ,maar zeker niet de laatste. Onze complimenten gaan zeker uit naar Barry. Onze duizendpoot hij stond steeds voor ons klaar Hij heeft onze reis compleet gemaakt.Dus Barry bedankt voor alles.gr Loes en Jan

Sandra

Heel jammer en onprofessioneel dat Effeweg niet alle reviews op hun site plaatst. (Waarom dan een reviewverzoek sturen naar ons?)
BUS: goor toilet. Handvat aan iedere passagiersstoel maar geen...
BUS: goor toilet. Handvat aan iedere passagiersstoel maar geen in de wc. (Kan levensgevaarlijk zijn als je onderweg moet plassen en de bus moet stoppen!)
HOTEL (Azimut): inderdaad 2 a 3 sterren (geen waterkoker in de kamer) en basic. Niet iedereen had een koelkastje in de kamer. Zeer slechte luchtcirculatie in de gangen en kamer.
ONTBIJT: maagvulling en basic. (Het ontbijt op de foto op de site van Effeweg zag er luxer uit dan de werkelijkheid.)
LOCATIE: buiten de stad, weinig faciliteiten.

Welke reis heeft u gemaakt?

Wc in de bus stonk naar urine en het zag er vies uit.
Makkelijke trip, in de zin van: je kunt rechtstreeks naar je bestemming, hotel is geregeld enz.

Gerrie van Drunen.

Mooie reis naar Hongarije gehad, leuk gezelschap, veel gezien. Zeker voor herhaling vatbaar.

Welke reis heeft u gemaakt?

Wat een fantasische chauffeur hadden we. Wist heel veel over Hongarije en rijden dat ze kon. Je was fantastisch Elke.

jan Buiteman

We hebben een heel mooie reis gehad naar het Wienerwald en Wenen. We hebben heel veel gezien en hadden een zeer goede reisleider die heel veel informatie gaf tijdens de reis en tijdens de rondreis.... We hebben een heel mooie reis gehad naar het Wienerwald en Wenen. We hebben heel veel gezien en hadden een zeer goede reisleider die heel veel informatie gaf tijdens de reis en tijdens de rondreis. Geweldig een compliment voor Luut.

Welke reis heeft u gemaakt?

De chauffeur Bart heeft een extra compliment verdiend want hij was een zeer rustige maar verschrikkelijk goede chauffeur.

Miranda meijberg

Hele mooie reis gehad naar Kroatië, opatija en lovran. super mooi hotel in Kroatië.chaufeur Floris is een topper die zijn 14 meter lange bus vakkundig door de soms nauwe straatjes lootst en veel... Hele mooie reis gehad naar Kroatië, opatija en lovran. super mooi hotel in Kroatië.chaufeur Floris is een topper die zijn 14 meter lange bus vakkundig door de soms nauwe straatjes lootst en veel over alles weet te vertellen.topvakantie!

hotel in Kroatië was top.en busschaufeur Floris is een topper