A Balemans

Wat wil vertrekgarantie zeggen. Volgens mij dat de reis zeker doorgaat. Aan de telefoon verzekerd dat hij zeker doorgaat. Ook op de site stond met vertrekgarantie. Maar toch zes weken van te voren... Wat wil vertrekgarantie zeggen. Volgens mij dat de reis zeker doorgaat. Aan de telefoon verzekerd dat hij zeker doorgaat. Ook op de site stond met vertrekgarantie. Maar toch zes weken van te voren word de reis afgezegd. Voor de tweede keer. Dus voor ons geen effe weg meer. Vind het ronduit schandalig dat ze dan toch nog zeggen dat de reis niet doorgaat. Ben heel boos. En wil ook op Facebook eens goed "reclame "maken.

Dimitri Kluts

8 dagen naar Italië geweest. Rimini, Rome, Florence en een dag Venetië.
Mooi land, echt geweldig. Maar de hotels waren om te huilen, stuk voor stuk zeer slecht.
Hotel in Rimini, rook...
8 dagen naar Italië geweest. Rimini, Rome, Florence en een dag Venetië.
Hotel in Rimini, rook naar vocht, was ook vochtig, douche stuk, vrij wel elke kamer had gebreken, slechte bedden, niet schoon, bij chauffeur gemeld, maar kon er niets aan doen. Zat een islamitische stel in de bus en geen enkel hotel heeft rekeningen met hun etens wens gehouden, hadden ze maar een duurdere reis moeten boeken???????

Welke reis heeft u gemaakt?

Chauffeur veel kennis en zeer vriendelijk

Hedwig van Haalen

Wij zijn op 14 augustus meegegaan met de stedenreis Wenen, Praag en Boedapest. Als geheel kunnen we voluit zeggen dat we een super reis hebben gehad. Onze chauffeur Erwin heeft fantastisch gereden... Wij zijn op 14 augustus meegegaan met de stedenreis Wenen, Praag en Boedapest. Als geheel kunnen we voluit zeggen dat we een super reis hebben gehad. Onze chauffeur Erwin heeft fantastisch gereden en werkelijk alle moeite gedaan ons alles te laten zien. De ingehuurde gidsen tijdens deze reis in in alle drie die steden zijn erg bevlogen en enthousiaste gidsen.
In Wenen is er de mogelijkheid om na de rondleiding met de gids mee te gaan naar het nuttigen van een "koude platte". Persoonlijk vond ik dit het minste van de hele reis. De locatie waar de bus stopt voor de lunch is midden in Wenen en biedt heel veel leuke terrassen en restaurants en ook fastfood ketens. De locatie van de gids is verouderd en erg donker en het eten was mijns inziens ook niet de moeite waard voor het geld. Ik had elders lekkerder en gezelliger kunnen eten.
Alle optionele dingen tijdens deze reis zijn verder aan te raden. De boottocht over de Moldau in Praag daar hadden we niet een geweldige voorstelling van, maar dat was ook een super tochtje met een geweldig mooi koud en warm buffet.Top.
De ingehuurde muzikant hoeft niet voor mij (te ouderwets en veel te hard; Mijn advies: zet maar een zacht achtergrond muziekje aan).
De hotels tijdens deze reis zijn van goede kwaliteit, vooral in Oostenrijk een toppertje.
In Praag is hotel Globus een hotel in opbouw; de kamers zijn recent gerenoveerd. Het ontbijt is goed maar voor Effeweg een aanrader om hier niet meer het avond diner te gebruiken want dat is beneden het niveau voldoende. Het geklaag van de groepsleden was dan ook niet mis en wat jammer is dat dit gebeurt aan het einde van de reis en dat blijft dan lang hangen en dat is jammer want de hele reis is zeker een aanrader.
Het afscheidsdiner bij Juffrouw Tok aan de opstapplaats was ook erg goed verzorgd. Boven mijn verwachting.

Hotel in Wenen, Lichttour Boedapest, Boottocht Praag

Kerkdijk Pieter

Zwitserlang Brig de Zwitserse Alpen Augustus 2017

Wij hebben heel veel van de Zwitserse alpen gezien en zijn daar erg van onder de indruk, echt prachtig.
Ook hadden we veel...
Zwitserlang Brig de Zwitserse Alpen Augustus 2017

Ook hadden we veel geluk met het weer, letterlijk 2 druppels regen in 8 dagen.
Overigens weet je tevoren dat je vaak lang in de bus of trein zit maar dat is nou eenmaal zo bij dergelijke reizen.

Chauffeur en reisleider Rob wist veel te vertellen en regelde alle dingen en dingetjes heel goed.

Min puntjes:
1. Het één keuze (of eigenlijk geen keuze) menu in het hotel was niet slecht maar ook geen feestelijke maaltijd en beetje zoals je op dinsdagavond thuis kookt. Bij vakantie hoort toch ook feestelijk eten en drinken.
2. Minpunt: het overnachtingschotel in Frankrijk is effeweg onwaardig, WC
bril kapot, kranen badkamer los, kussen stonken en de douche werkte niet.
We zouden moeten eten een in veel te klein hok en hadden de “pech” dat het warm weer was, de vliegen dronken van harte mee met je biertje en waren nauwelijks van je boordje weg te houden.

Misschien ter overweging; op zondagmiddag gingen we naar een oud dorpje met houtenhuisjes. De meeste van ons hadden dat in 10 minuten gezien maar omdat het zondag was verder niets te doen in dat dorpje. 2 uur duurt dan wel lang.

Onze aanbevelingen:
- maakt het 50 euro duurder en geef en diner buffet in de avond dan heb je wat te kiezen.
- en zoek een ander overnachtingschotel (dat op de heenweg in Duitsland was heel behoorlijk)
- kijk ook naar die zondagmiddag (in Brig blijven kan ook leuk zijn)

Welke reis heeft u gemaakt?

erg veel gezien van prachtige Alpen

Zeegers

Super chauffeur Hennie,die ons veel heeft verteld en goede info gaf.
Gids Brigitte was ook een perfecte aanvulling op deze reis. We hebben...
Super chauffeur Hennie,die ons veel heeft verteld en goede info gaf.
Gids Brigitte was ook een perfecte aanvulling op deze reis. We hebben aan alles meegedaan en dat was wel een druk programma,daarom fijn dat je ook de dag zelf kunt invullen eventueel. Hotel ligt te ver weg van centrum,jammer.
Alleen bereikbaar met S Bahn (trein) en via hotelbusje van en naar station,wel mooi schoon hotel.
Zijn wel blij dat we zelf een dinerplek zochten s'avonds,na wat negatieve reacties van andere reizigers.

Waarde naar geld,prima!
Chauffeur Hennie en gids super!

Zeegers

Super chauffeur Hennie,die ons veel heeft verteld en goede info gaf.
Gids Brigitte was ook een perfecte aanvulling op deze reis. We hebben...

Waarde naar geld,prima!
Chauffeur Hennie en gids super!

anneke

We hebben van 11 tot 18 aug. een geweldige fietsvakantie gemaakt rondom de Bodensee met een voortreffelijke chauffeur/reisleider(Peter) en reisbegeleidster Jolanda! Alles was tot in de puntjes goed... We hebben van 11 tot 18 aug. een geweldige fietsvakantie gemaakt rondom de Bodensee met een voortreffelijke chauffeur/reisleider(Peter) en reisbegeleidster Jolanda! Alles was tot in de puntjes goed geregeld en met heel het reisgezelschap hadden zij een goed contact.

Bennie

Begin augustus tel: contact gehad met Effeweg over de najaarsfolder, was nog niet uit.
dus dachten wij laten we maar vroeg boeken is de reis nog beschikbaar.
nu nog geen twee weken...
dus dachten wij laten we maar vroeg boeken is de reis nog beschikbaar.
nu nog geen twee weken later wordt de reis goedkoper aan geboden.
dus onze ervaring ga niet vroeg boeken ,ben je duurder uit.

Reactie Effeweg.nl:

Beste Bennie,
Beste Bennie,
Wij kunnen ons uw teleurstelling voorstellen over de korting op uw reis. Het gehele jaar proberen wij voordelige vakanties aan te bieden, zoals ook gepubliceerd op onze website. De prijzen van onze reizen kunnen echter gedurende het jaar wijzigen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een reis kort voor vertrek goedkoper wordt aangeboden in advertenties of op onze website, ook kunnen er speciale acties of last minute aanbiedingen zijn voor bepaalde reizen. De kortingen zijn alleen van toepassing op nieuwe boekingen en deze kunnen wij helaas niet op al gemaakte boekingen verwerken.
Uiteraard staat het u vrij om in de toekomst te wachten met boeken, om in aanmerking te komen voor een last minute korting. Vroege boekers zijn echter wel verzekerd van een plaats op een reis naar hun keuze, terwijl het kort voor vertrek niet altijd zeker is dat er nog voldoende plaatsen beschikbaar zijn op de gewenste reis.

jose grootaers

Slechte ervaring reis rome venetie florence, prijs kwaliteitsverhouding totaal niet in balance!!! heb klacht ingedient en telefonisch contact gehad. verder nada de nada!! geen vergoeding voor het... Slechte ervaring reis rome venetie florence, prijs kwaliteitsverhouding totaal niet in balance!!! heb klacht ingedient en telefonisch contact gehad. verder nada de nada!! geen vergoeding voor het ongemak. alleen een dame aan de telefoon die zei dat ze het gaan onderzoeken en wellicht voor de komende reizegers betere hotels etc wat heb ik daar aan? jammer eff weg wederom weer een teleurstelling!!!!

Ineke

Voor de zesde keer op pad met Effeweg, van dagtour tot lang weekend. Nu naar Parijs geweest. Alles prima in orde!

Welke reis heeft u gemaakt?

Je bent met vrij om te gaan en te staan waar je wilt en aan het eind vd dag pikt de chauffeur je weer op, op een vast punt en afgesproken tijd.