EKOMENU

Wat vind je van de recepten?
7.6/10
Wat vind je van de productkwaliteit?
Wat vind je van je contact met de klantenservice?
7.4/10
Wat vind je van de informatie op de website?
7.6/10

Ik maak gebruik van Ekomenu omdat ik door omstandigheden momenteel aan huis gebonden ben. En omdat ik zoveel mogelijk biologisch/gifvrij wil eten. Maar helaas vind ik dat er te vaak veel te weinig... Ik maak gebruik van Ekomenu omdat ik door omstandigheden momenteel aan huis gebonden ben. En omdat ik zoveel mogelijk biologisch/gifvrij wil eten. Maar helaas vind ik dat er te vaak veel te weinig verse groenten in de recepten zijn opgenomen. Meestal is er net - krapaan - genoeg verse groente in een recept, maar vaak ook niet, of komt het uit een pot, of, wat ik erger vind: blik. Omdat ik voor de veganistische menu's kies, en er dus regelmatig recepten tussen zitten waar echt te weinig verse groente in zit, zoek ik niet uit op wat me lekker maar lijkt op hoeveel groente er in zit. En dan is er soms nauwelijks iets te kiezen. Dit irriteert me eerlijk gezegd. Aan de andere kant vind ik het wel weer prettig als er dan soms i.p.v. een halve kool dan toch een hele in zit, dat is dan wel fijn. Maar aan alles merk ik dat het hier gaat over een verdienmodel - wat logisch is, maar het druipt er dan ook wel vanaf. Een voorbeeld: het aanbieden van die kleine zakjes rijst/linzen/noten/zaden etc. voor een relatief véél duurdere - belachelijk dure - prijs. En omdat er meestal geen grammetje teveel aan groente in de recepten zit (of te weinig) geeft dat sterk het gevoel van krenterigheid. En het stimuleert natuurlijk dat mensen dan bv. een extra groentetas kopen. Ik begrijp heel goed dat biologische producten duurder zijn. Maar deze prijzen zijn echt over de top - echt gericht op mensen die niet op prijzen hoeven te letten. Maar ook mensen met een minimum- inkomen willen best graag verantwoord en (redelijk) gifvrij kunnen eten. Verder ben ik wel tevreden over de staat van de producten, die zien er meestal prima uit, goede kwaliteit en smaak! Graag zou ik nog willen opmerken dat producten in blik niet mijn voorkeur hebben, m.n. tomatenpuree, omdat de zuren in de tomatenpuree de BPA- laag oplossen. Deskundigen geven ook aan dat tomatenpuree uit blik zeer ongezond is! Dus als het in blik zit gebruik ik dat nooit, ook andere producten uit blik niet. Dus bij deze een pleidooi voor glas. Mijn ervaringen met de klantenservice zijn uitstekend, heel fijn. Als er af en toe iets misgaat, zoals dat er een dingetje ontbreekt, wordt dat prima en snel en prettig geregeld.

*Goede staat van de producten; goed kwaliteit en smaak
*Uitstekende en fijne klantenservice

Zie wat ingevuld is in het 1e blok:
*Te vaak zeer weinig of te weinig verse groenten in de recepten
Zie wat ingevuld is in het 1e blok:
*Te vaak zeer weinig of te weinig verse groenten in de recepten
*Prijzen in de winkel zijn over de top/veel te duur, m.n. de kleine verpakkingen rijst/linzen/noten/zaden, in verhouding absurd duur
*In de winkel waren eerst meer groenten verkrijgbaar, nu nauwelijks, dat zou meer mogen, bv. lang bewaarbare groenten zoals kool e.d.
*In sommige producten als vleesvervangers zit agavesiroop, wat niet gezond is. Ik hoop dat dit er ooit uit verdwijnt
*Witte producten zoals witte snelkookrijst zijn ongezond, voorkeur voor volkoren producten
*Liever geen producten in blik, beter glas (helemaal tomatenpuree: uit blik zéér ongezond, ook volgens deskundigen!)

Reactie EKOMENU:

Hoi, dank voor je uitgebreide feedback. Het lijkt me het fijnst als een van onze diëtisten je belt om je feedback te bespreken. We werken hard om elke week nieuwe recepten en goede biologische... Hoi, dank voor je uitgebreide feedback. Het lijkt me het fijnst als een van onze diëtisten je belt om je feedback te bespreken. We werken hard om elke week nieuwe recepten en goede biologische producten te kunnen leveren en ons diëtistenteam kan je goed uitleggen hoe we werken en waarom we het zo doen. Mocht je daarna nog (andere) vragen hebben, horen we het heel graag!
Groeten
Anna, Ekomenu

Ekomenu heeft leuke recepten en je leert met producten koken die je niet eerder gebruikte, wat heel leuk is. Over het algemeen vindt iedereen in het gezin het eten ook lekker. De bezorging gaat ook... Ekomenu heeft leuke recepten en je leert met producten koken die je niet eerder gebruikte, wat heel leuk is. Over het algemeen vindt iedereen in het gezin het eten ook lekker. De bezorging gaat ook prima.
Het is alleen jammer dat er de laatste tijd regelmatig dingen niet bijzitten zoals bijv. 1 zakje fusili of rijst ipv 2. Vaak beschimmelde/verrotte uien. Ook het bijbestellen gaat niet altijd goed, bijv. groente/fruit tas en er wordt alleen het fruit bezorgd, waar laatst bijv. bij 1 tas geen appels in zaten en bij de andere fruittas wel. Reden voor ons om geen producten meer bij te bestellen. Afgelopen week klopte de bestelling wel, maar waren bijna alle uien verrot en beschimmelt en 1x venkel was zo verrot dat ik hem weg moest doen. Het zou fijn zijn als er verbeteringen in de levering komen.

Zie bovenstaande

Zie bovenstaande

Fred

Over het algemeen zijn onze ervaringen met EKOmenu goed. De laatste weken valt op dat de kwaliteit van met name de uien (schimmel) en tomaten (zacht) niet zijn zoals wij gewend zijn. Ook de... Over het algemeen zijn onze ervaringen met EKOmenu goed. De laatste weken valt op dat de kwaliteit van met name de uien (schimmel) en tomaten (zacht) niet zijn zoals wij gewend zijn. Ook de hoeveelheiden per persoon zijn soms wat aan de krappe kant.

Veel variatie en over het algemeen lekker gerechten.

Heb je verbeterpunten of tips voor ons?

kwaliteit van producten en hoeveelheid.
Consequentheid van communicatie Reviva. Ene chauffeur belt of sms wel ander niet en soms leveren halverwege de middag.

Envoudig, duidelijk, flexibel

Biologisch, pure smaken, geen kant en klaar sausjes, keuze uit meer recepten, makkelijk over te slaan een levering

Heb je verbeterpunten of tips voor ons?

De recepten met vlees bevatten te vaak veel uien en wortels. Meer variatie in groenten bij vlees en vis recepten zou fijn zijn. Als dat wel eens aangeboden wordt, zijn er vaak extra kosten voor... De recepten met vlees bevatten te vaak veel uien en wortels. Meer variatie in groenten bij vlees en vis recepten zou fijn zijn. Als dat wel eens aangeboden wordt, zijn er vaak extra kosten voor gevraagd en de gerechetn worden te duur.

Dat is goed. Ik vind het alleen jammer dat de bezorging in de avonden al om 17.00 uur begint en ik dan nog net niet thuis van werk ben.

Veel keuze op biologisch en vegetarisch gebied.

Heb je verbeterpunten of tips voor ons?

Dat er automatisch gerechten geselecteerd worden, vind ik vervelend en onhandig. Het is nu twee keer gebeurd dat ik vergeten ben te bestellen en eten kreeg dat ik niet lekker vindt of niet mag eten.

Onze ervaringen met ekomenu zijn positief. Er is voldoende keus uit de recepten. Door de recepten maak je kennis met gerechten en ingrediënten, die je zelf niet zou verzinnen,.

Biologisch en de ruime keuze uit de recepten passend bij verschillende leefstijlen en de bezorging thuis.

Heb je verbeterpunten of tips voor ons?

Integreer de websites van Ekomenu en Voeljelekker tot 1 website. Nu zijn het 2 verschillende werelden.
Maak een duidelijke link tussen de producten en de leverancier/boer. Nu is de informatie over de leveranciers alleen via een omweg te vinden op de website van Voeljelekker.
Naast biologisch vinden we ook een eerlijke prijs voor de leverancier van belang. Maak duidelijk welk deel de leverancier ontvangt van elke bestede euro. Neem Rechtstreex als voorbeeld!

Maaltijden zijn gemakkelijk te maken en de nodige ingrediënten zitten erbij en zijn vers.
De laatste maanden vind ik de menukeus wat minder. Erg veel broccoli en wortelen.
Nog erg veel...
Nog erg veel plastic!

Biologisch en vers

Heb je verbeterpunten of tips voor ons?

Erg veel broccoli en wortelen. Nog erg veel plastic!

We tried Ekomenu to change our diet to vegan and vegetarian - that has been very successful!

Vegan recipies
Vegetarian recipies
Try new vegan & vegetarian products
Everything is biological

Heb je verbeterpunten of tips voor ons?

Delivery has been quite unreliable.
Make clearer what changes on public holidays.

Veganistisch aanbod (maar mag nog meer!)

Heb je verbeterpunten of tips voor ons?

Soms ontbreekt er een ingrediënt in de levering. De recepten zijn niet altijd even lekker.

Prachtige ingredienten en goede recepten. Toch gestopt, want onbetrouwbare bezorging.

eigenlijk alles als het aankomt op ingredienten, recepten....

Heb je verbeterpunten of tips voor ons?

...maar de bezorging is helemaal k**. Als de bezorging in vier weken 2x helemaal misgaat, gaat het heel duur voelen naast HelloFresh die de bezorging haarfijn op orde heeft.