Annemieke Wippert

Er was veel ruimte voor eigen inbreng. De trainer benaderde alles vanuit een hele positieve en respectvolle houding! Door de persoonlijke benadering leerde je de andere cursisten vanuit... Er was veel ruimte voor eigen inbreng. De trainer benaderde alles vanuit een hele positieve en respectvolle houding! Door de persoonlijke benadering leerde je de andere cursisten vanuit verschillende bedrijfstakken goed kennen. Veel geleerd, veel opgefrist en zeker ook goed voor mijn zelfinzicht en enthousiasme voor het vak!

Erwin van der Burg

Hele interessante cursus, zeer leerzaam, maar ook heel leuk om te volgen
het geleerde kan ik goed toepassen in de praktijk, tijdens de cursus ook veel praktijkvoorbeelden
ICM is echt een...
Hele interessante cursus, zeer leerzaam, maar ook heel leuk om te volgen
ICM is echt een aanrader

Patricia Jangbahadoor

De training Assertief optreden is me zeer goed bevallen. De combinatie van opdrachten, theorie, een goede docent en openstellen voor verandering werkt super. Ben blij dat ik de training heb gevolgd... De training Assertief optreden is me zeer goed bevallen. De combinatie van opdrachten, theorie, een goede docent en openstellen voor verandering werkt super. Ben blij dat ik de training heb gevolgd bij ICM!

Herlaar

Opleiding coaching. prima locatie met twee ervaren en gedreven docenten. Zij waren in staat om iedere lesdag waardevol in te vullen. Een sterk punt van de docenten is het creëren van een... Opleiding coaching. prima locatie met twee ervaren en gedreven docenten. Zij waren in staat om iedere lesdag waardevol in te vullen. Een sterk punt van de docenten is het creëren van een lesinvulling waar cursisten elkaar versterkten en ondersteunden. Het niveau van de opleiding geeft de juiste handvaten om als professionele coach verder te ontwikkelen.

Ralf Meijer

De training Green Belt is professioneel opgezet en uitgevoerd met een vakkundig en vaktechnisch onderleggende docent/trainer met veel praktijkervaring. De trainingsavonden waren enthousiast en... De training Green Belt is professioneel opgezet en uitgevoerd met een vakkundig en vaktechnisch onderleggende docent/trainer met veel praktijkervaring. De trainingsavonden waren enthousiast en actief opgezet waardoor de theorie goed onderbouwd opgepakt kon worden. Mede door de kleine groep was er veel individuele aandacht wat de praktijkopdracht bij het bedrijf ten goede kwam. De locaties waren uitermate geschikt voor deze sessies en boden veel rust. Het online platform van ICM kon iets beter en overzichtelijker maar dat was geen grote beperking. De toegereikt stof, boeken en sheets waren inhoudelijk goed en lieten duidelijk merken wat er van een green belt verwacht wordt. Al met al een goede training welke zeker de interesse heeft gewekt in de Black Belt training.

Jeroen Faber

Ik heb de ICM trainersopleiding als zeer goed ervaren. In alles komt naar voren dat het een praktijkopleiding is. De theorie is ter ondersteuning en geen doel op zich. Dit maakt de opleiding zeer... Ik heb de ICM trainersopleiding als zeer goed ervaren. In alles komt naar voren dat het een praktijkopleiding is. De theorie is ter ondersteuning en geen doel op zich. Dit maakt de opleiding zeer praktijk en resultaatgericht.

Er wordt gewerkt met trainers uit de praktijk en per module is er een andere trainer.
De trainers benoemen hun stijl en keuzes in het moment waardoor ze op een een hoge mate van bewustwording creëren. Deze effectieve manier van leren gaf mij veel energie. Wat op zich alweer een leuke leerervaring is.

Brenda van Bladel

Hele goede opleiding die precies aansluit bij mijn werkzaamheden. Duidelijke uitleg en ook veel ideeën opgedaan van mede cursisten.
Fijne groep tijdens opleiding en ook de groter verschillen en...
Fijne groep tijdens opleiding en ook de groter verschillen en overeenkomsten opgedaan in manier van werken

Sandra Janssen-Bos

De trainersopleiding van ICM heb ik als zeer professioneel en inhoudelijk zeer goed ervaren. Blending learning was even wennen maar heb ik als de fijnste en meest effectieve leerwijze ooit ervaren!... De trainersopleiding van ICM heb ik als zeer professioneel en inhoudelijk zeer goed ervaren. Blending learning was even wennen maar heb ik als de fijnste en meest effectieve leerwijze ooit ervaren! Ook de afwisseling van de trainers per nieuwe module vond ik erg prettig. Zo kon ik ervaren welke stijl van trainen wel en niet bij mij paste en wat ik als trainer prettig en minder prettig vond.
Ik had plannen maar had nooit verwacht dat ik nog tijdens de opleiding mijn baan na 9 jaar zou opzeggen. Dit geeft aan hoe overtuigd ik was van mijn keus en hoe gesterkt ik ben door de opleiding. Kortom; een dikke aanrader!

Astrid van der Windt

"Education is not the learning of facts, but the training of the mind to think." Albert Einstein.

Via ICM heb ik van september 2017 t/m februari 2018 de opleiding tot professioneel trainer gevolgd bij ICM. De trainingsopbouw, met vijf modules en vier verschillende trainers zorgde voor veel afwisseling en meerdere invalshoeken.

Ik heb veel gehad aan de modules Speerpunten in de opleiding:
• Ontwerpen en didactische vaardigheden
• Groepsdynamiek
• Inspirerend en creatief trainen

Maar ook de module persoonlijke trainerskwaliteiten heeft tot veel waardevolle inzichten geleid, je neemt tenslotte jezelf mee als trainer. Inmiddels verschillende nieuwe trainingsprogramma's geschreven en verbeterd met de kennis die ik tijdens de opleiding heb opgedaan.

Petra Koevoets

Ik was als enige cursist niet actief betrokken bij projecten. Door de deskundige manier van lesgeven door de docent heb ik hier echter geen last van gehad. Ik werd vanaf het eerste moment opgenomen... Ik was als enige cursist niet actief betrokken bij projecten. Door de deskundige manier van lesgeven door de docent heb ik hier echter geen last van gehad. Ik werd vanaf het eerste moment opgenomen in de groep en kon mijn bijdrage leveren aan de opdrachten die tijdens de cursus gegeven werden. De docent stelde me op mijn gemak en gaf duidelijk uitleg waar ik dit nodig had. Dit heeft ertoe geleid dat ik met veel plezier de cursus heb gevolgd en inmiddels leiding mag geven aan mijn eerste eigen deelproject.