Een aantal weken geleden heb ik aansluitend op de cursus effectief communiceren in 4 maanden, de cursus effectief beïnvloeden gevolgd. Mijn ervaring met ICM was na de eerste cursus al heel positief...Een aantal weken geleden heb ik aansluitend op de cursus effectief communiceren in 4 maanden, de cursus effectief beïnvloeden gevolgd. Mijn ervaring met ICM was na de eerste cursus al heel positief en is met het volgen van de tweede cursus nogmaals bevestigd! Goede locatie (Zwolle), fijne trainer (Leonora Zijlstra) en een inspirerende groep mensen. Één van de sterkste punten van een ICM cursus vind ik dat er heel interactief met de groep wordt gewerkt! Geen "saaie" sheeds behandelen, maar met z'n allen in kleine rollenspellen en open gesprekken praktijkvoorbeelden behandelen. De trainer was inhoudelijk erg sterk, ze wist vrij snel hoe we allemaal in elkaar staken, wat onze sterke en zwakke kanten waren, dat maakte het ook zo dat we in die drie dagen heel doelgericht per persoon ons trainingsdoel meer dan voldoende hebben bereikt.
Frank Kremers
Het niveau van de training was erg hoog. De groep was klein en de trainster was zeer bekwaam. Hierdoor heb ik, en dat geldt voor iedereen in de groep, er buitengewoon veel van opgestoken. De locatie...Het niveau van de training was erg hoog. De groep was klein en de trainster was zeer bekwaam. Hierdoor heb ik, en dat geldt voor iedereen in de groep, er buitengewoon veel van opgestoken. De locatie was perfect en het materiaal was zeer relevant. Al met al ben ik erg tevreden over de training.
Kees Bout
Gezien de drie dagen denk ik dat het rendement heel hoog was. Het heeft veel bij mij losgemaakt en eigenlijk een totaal nieuwe weg geopend over hoe leiding gegeven kan worden. Het sluit eigenlijk...Gezien de drie dagen denk ik dat het rendement heel hoog was. Het heeft veel bij mij losgemaakt en eigenlijk een totaal nieuwe weg geopend over hoe leiding gegeven kan worden. Het sluit eigenlijk volledig aan op wat ik nodig had en ook de mensen met wie ik werk. Ik had eerder nooit een cursus leiging geven gevolgd, maar wel veel erover gelezen. Blijkt dat lezen niet genoeg is. Ik ben er heel enthousiast over en draag ook veel kennis uit de cursus over naar onze medewerkers. Onze organisatie wordt menselijker, plezieriger en meer ontspannen, en de kijk op alles wordt totaal anders. De trainer heeft een goed voorbeeld gegeven met haar eigen houding. Ook leek ze een goed gevoel te hebben waar iets persoonlijk essentieels verbeterd kon worden, wat ook het rendement van de cursus ten goede kwam. Het ging voornamelijk over jezelf als rol als leidinggevende. Ik verwachtte veel methodische kennis over leidinggeven, maar het ging diep en had veel psychologische, spirituele, humanitaire kanten, hoe je het wil noemen, waarmee je veel meer tot de betekenis komt waarom mensen wat doen en wat ze beweegt. Het was niet zweverig, maar juist toch heel concreet en toepasbaar. De trainer was goed te volgen, het niveau was niet te hoog, niet te laag. Voor de rest was alles goed, catering, etc. Soms wilde men wel een raam open doen, omdat we niet tevreden waren over de klimaatbeheersing, maar dat ging niet ;) De locatie was voor mij in elk geval geen probleem, omdat ik met de trein kwam naar Utrecht. Omdat het een intensieve cursus was, ook zeker op emotioneel en persoonlijk vlak, werd ook een goede band geschept met de medecursisten waardoor het voor iedereen een interessante en denk ik leuke herinnering blijft en waardoor we allen denk ik sterker of beter zijn geworden. Ik ben positief over deze surcus en voor mij is het verder lastig nu in te zien waar het nu echt verbeterd kan worden. Ik ben de eerling geweest en kan moeilijk objectief een score geven over trainingen. De tijd is ook gewoon beperkt om meer te leren, maar meer dan voldoende gezien de intenstiteit van de cursus.
Suzan Cordes
Absoluut een hele leerzame cursus. De trainer was ontzettend enthousiast en maakte de cursus interactief. Behalve veel voorbeeldsituaties, oefeningen, werden er ook veel ervaringen gedeeld en...Absoluut een hele leerzame cursus. De trainer was ontzettend enthousiast en maakte de cursus interactief. Behalve veel voorbeeldsituaties, oefeningen, werden er ook veel ervaringen gedeeld en praktijksituaties besproken. Een echte aanrader!
Suzan Cordes
Mark Mes
Docent bracht de stof of een goede manier waardoor de complexe materie goed begrijpbaar was. Ik werd goed begeleid in het maken van mijn praktijk opdracht. Bij mijn medestudenten heeft de docent...Docent bracht de stof of een goede manier waardoor de complexe materie goed begrijpbaar was. Ik werd goed begeleid in het maken van mijn praktijk opdracht. Bij mijn medestudenten heeft de docent zelfs een bezoek aan het bedrijf gebracht om de probleemstelling beter te kunnen helpen vertalen. Enorm enthousiast geworden over lean six sigma! En een absolute aanrader voor mensen die verdieping zoeken in performance en optimalisatie van bedrijfs processen.
Dian Versteeg
De cursus was zeer geslaagd en een absolute aanrader. Een uitstekende trainer, die aan de hand van veel praktijkvoorbeelden van de cursisten handvatten geeft voor het uitvoeren van een...De cursus was zeer geslaagd en een absolute aanrader. Een uitstekende trainer, die aan de hand van veel praktijkvoorbeelden van de cursisten handvatten geeft voor het uitvoeren van een conflictgesprek. Deze cursus is direct toepasbaar in de praktijk en geeft je bij menig gesprek een andere blik.
Jan Willem van der Hoeven
In het begin van de training was er veel theorie daarna kwam zowel de training als de trainer op stoom en heb ik er veel op gestoken. Ik merk dat ik na het volgen van deze training veel bewuster in...In het begin van de training was er veel theorie daarna kwam zowel de training als de trainer op stoom en heb ik er veel op gestoken. Ik merk dat ik na het volgen van deze training veel bewuster in onderhandelingen sta.
Renate Joor
Zeer nuttige training, die mij echt bruikbare tips heeft gegeven om met weerstand om te gaan. Maar nog beter, om deze te voorkomen. Daarnaast ook inzicht gekregen in verschillende fases van...Zeer nuttige training, die mij echt bruikbare tips heeft gegeven om met weerstand om te gaan. Maar nog beter, om deze te voorkomen. Daarnaast ook inzicht gekregen in verschillende fases van groepsvorming en hoe hier als trainer op in te kunnen spelen.
Trainer: Arie Speksnijder
Kroon
De leerstof sloeg goed aan op de praktijk en de trainer had ruime ervaring in de praktijk. Hij kon daar veel over vertellen en ervaringen erover delen. Hij nam echt de tijd voor zijn studenten en...De leerstof sloeg goed aan op de praktijk en de trainer had ruime ervaring in de praktijk. Hij kon daar veel over vertellen en ervaringen erover delen. Hij nam echt de tijd voor zijn studenten en zeker bij de opdrachten kon je ten alle tijden om feedback vragen. Deze opleiding heeft zeker een bijdrage geleverd aan mijn ontwikkeling, zakelijk en privé.