Van den wijngaart

Ik ben zeer tevreden. Je krijgt al het materiaal dat je nodig hebt om te studeren. Als je de stof goed bijhoudt en het huiswerk maakt kun je de cursus goed meedoen en hierdoor voelde ik me ook best... Ik ben zeer tevreden. Je krijgt al het materiaal dat je nodig hebt om te studeren. Als je de stof goed bijhoudt en het huiswerk maakt kun je de cursus goed meedoen en hierdoor voelde ik me ook best zelfverzekerd toen ik het examen ging maken. De grote groep zorgde er wel voor dat het beantwoorden van vragen langer duurde dan van mij gehoeven had. Dit hield het proces en de kans in de groep te oefenen soms een beetje tegen. Maar dat lag aan de diversiteit van de groep. En dat was op veel punten juist ook van waarde door verschillende ervaringen in de praktijk.
Wat betreft de inhoud van de cursus kan ik zeggen dat hij me heel volledig lijkt. Je doorloopt duidelijk een traject van theorie naar toegepaste praktijk. Ik kan nu een communicatieplan schrijven wanneer me dit gevraagd wordt. Ook het verschil interne en externe communicatie (en daarmee de verschillen in het communicatieplan) komen goed aan bod.
Al met al ben ik zeer te spreken over de cursus in haar vorm en qua inhoud.

Marjon Ballast

Ik vond Maud een prettige trainer, oor voor problemen/neus voor oplossingen en inzichten. Je kreeg serieuze handvatten waar je wat mee kan. Geen enge situaties nabootsen, je kon jezelf zijn.

Muller

Uitstekende cursus om presentatie-skills te leren voor degene die moeite heeft met presenteren of die zich wil ontwikkelen in presentatie vaardigheden.
Je leert om te gaan met spanning en om...
Je leert om te gaan met spanning en om het publiek tijdens een presentatie te boeien.

Karen den Braven

Inspirerende lessen! Afgewisseld lezen in het lesmateriaal, cases maken, filmpjes kijken, luisteren naar praktijkervaringen van de trainer, maar vooral op een ontspannen manier met de groep... Inspirerende lessen! Afgewisseld lezen in het lesmateriaal, cases maken, filmpjes kijken, luisteren naar praktijkervaringen van de trainer, maar vooral op een ontspannen manier met de groep discussiëren over de onderwerpen van die dag. De praktijkopdracht waarmee elke module wordt afgesloten is erg leerzaam, omdat je hiervoor alle theorie zelf moet toepassen en verwerken tot een mooi verslag. Je leert hierdoor veel over bedrijfskundige onderwerpen, maar het zet je ook aan het denken over je eigen bedrijf.

Sandra heijdel

Goed was: planning lessen, snelheid, kennis trainer. Voorbereiding examen.
Goed was: planning lessen, snelheid, kennis trainer. Voorbereiding examen.
Niet goed was bij module 1 na eerste les andere docent te krijgen. Planning vwb cursusdagen, deze was veel te laat bekend

Rene de Jonge

Zeer praktijk gerichte cursus met veel aandacht voor persoonlijke eigenschappen en inbreng. "Wie zit er tegenover me en hoe benader ik deze persoon?" Sleutelwoorden: Praktijkgericht leidinggeven,... Zeer praktijk gerichte cursus met veel aandacht voor persoonlijke eigenschappen en inbreng. "Wie zit er tegenover me en hoe benader ik deze persoon?" Sleutelwoorden: Praktijkgericht leidinggeven, communiceren, vragen, luisteren, samenvatten, doorvragen,omgaan met situaties, kernkwaliteiten.

C Driesse

Mooie mix van theorie en praktijk. Vooraf gaven de deelnemers aan door middel van intervisie van elkaar en de theorie te leren. Dat heeft de trainer (Robin van Dorrestein) perfect opgepakt. Veel... Mooie mix van theorie en praktijk. Vooraf gaven de deelnemers aan door middel van intervisie van elkaar en de theorie te leren. Dat heeft de trainer (Robin van Dorrestein) perfect opgepakt. Veel theorie was niet nieuw, wel praktische handvatten meegekregen om het te kunnen toepassen. Verder is La Vie altijd een fijne omgeving voor een training: verzorgd en ruimte om buiten het lokaal met elkaar in gesprek te gaan.

A. Veerman

Hele leuke en interessante opleiding! Voor de ene module verdiep je je in je eigen organisatie, en voor de andere module verdiep je je in jezelf en de samenwerking met anderen. Veel ruimte voor... Hele leuke en interessante opleiding! Voor de ene module verdiep je je in je eigen organisatie, en voor de andere module verdiep je je in jezelf en de samenwerking met anderen. Veel ruimte voor eigen inbreng en ervaringen van anderen. Echt een aanrader!

M. Mulder

Ik zat in een groep met heel verschillende mensen die elkaar steeds beter gingen begrijpen, door te praten maar ook door met elkaar oefeningen te doen. De docente luisterde goed naar alle ervaringen... Ik zat in een groep met heel verschillende mensen die elkaar steeds beter gingen begrijpen, door te praten maar ook door met elkaar oefeningen te doen. De docente luisterde goed naar alle ervaringen van de deelnemers en wist daarop in te springen met eigen voorbeelden. Zij kon dialogen weergeven die de spijker op zijn kop sloegen, waardoor je inzag wat het effect van bepaalde uitspraken was. Van de theorieën in de cursusmap hebben we een deel besproken maar het overige deel werd geïllustreerd vanuit de praktijk. Leuk waren ook de oefeningen waaruit bleek welke rol je pakt als je voor het eerst met elkaar gaat samenwerken. Voor iedereen die is geïnteresseerd in samenwerken, teambuilding, mogelijke rollen in een team en eigen ontwikkelmogelijkheden, is dit een aanrader.

van den Dop

Een zeer nuttige training, waarin je jezelf erg goed leert kennen. Er wordt je als het ware een spiegel voor gehouden, waardoor je leert, hoe je op andere mensen overkomt en hoe zij op je reageren.... Een zeer nuttige training, waarin je jezelf erg goed leert kennen. Er wordt je als het ware een spiegel voor gehouden, waardoor je leert, hoe je op andere mensen overkomt en hoe zij op je reageren. Tevens krijg je handvatten om hiermee aan de slag te gaan en zo jezelf te ontwikkelen